GALÉRIA: végre bébifóka született a pécsi állatkertben!

Anyai puszi: Donka és első borja

A pécsi állatkert munkatársai már évek óta vártak erre, most pedig végre teljesült a vágyuk: a látogatók egyik kedvenc szerelmespárja, Bonifác és Donka borjúfókák szülők lettek! Június 16-ára virradóra született a kicsi, mi pedig már lencsevégre is kaptuk az aranyos kis jövevényt. 

hirdetés
Uránia Mozi

A borjúról egyelőre nem sok mindent tudni, hiszen az anyaállat óvja mindentől, így még a gondozók sem nagyon mehettek a közelébe. Sőt, apja is csak fenntartásokkal. Mindennek ellenére mostanáig idilli a hangulat, szerencsére a fókacsaládban eddig béke honol, szép fokozatosan összeszoknak.

Mint azt Varga Tamástól, a zoo gyűjteményi és nevelési vezetőjétől megtudtuk, a látogatók egyelőre nem mehetnek közel a fókamedencéhez, mivel félő, hogy a bébire vigyázó felnőttek az idegen közeledésre agresszívvá válnak, és kárt tesznek egymásban, vagy kicsinyükben. Jó hír viszont, hogy továbbra is működik az online videós közvetítés, aminek köszönhetően a víz alatti történéseket is nyomon lehet követni, így esetleg a kölyköt is elcsíphetjük úszás közben. Ha pedig minden jól megy,

akár napokon belül elkerülhet a kordon a fókák helye mellől,

és kedvünkre csodálhatjuk a három lubickoló jószágot. Persze jelenleg is láthatók, csak kicsit messzebbről.

Addig is, itt van néhány kedvcsináló fotó: 

Nem csak a fókáknál volt szaporulat…

Nem fogytak el még a jó hírek, ugyanis nem a bébifóka az egyetlen újszülött jelenleg a zooban. Vele egy napon egy lámacsikó is kibújt anyja hasából, a múlt héten pedig az állatsimogató csapata egy kiskecskével bővült, amit a napokban két testvér is követ majd. Legutóbb éppen gyereknapkor jöttek gólyahírek, akkor bölényborjú látta meg a napvilágot, aminek most épp nevet keresnek, miután kiderült, hogy hímnemű.

Ezek a fajok mind jól szaporodnak, rendszeresen akadnak kölykök az állatkertben. A kicsi lámát és kecskét, valamint a fiatal bölényt máris megnézhetik a látogatók.