Hirden ősztől teljesen új épületben rendelhet gyermekorvos és védőnő

Átadták azt a lehető legkorszerűbben felépített épületet Pécs-Hirden, melyben a tervek szerint szeptembertől gyermekorvosi rendelő és védőnői szolgálat üzemel majd. Az egészségügyi intézmény a nemrég – szintén pályázati keretből –teljeskörűen felújított óvoda mellett áll. 

Az orvosi-védőnői feladatok ellátására felhúzott hirdi épület sajtóbejárással egybekötött átadó ünnepségén részt vett Bognár Szilvia alpolgármester, Berényi Zoltán önkormányzati képviselő, valamint Csúcs Zoltán, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

Az alpolgármester köszöntőjében elmondta: „Az érdem nyilván azoké, akik 2017-ben elhatározták, hogy 7 helyszínen, több mint 900 négyzetmétert felújítanak, és több mint 400 négyzetmétert megépítenek, hogy 11 orvosi praxis méltó körülmények között folytathassa a munkáját.”

Továbbá arra emlékeztetett, 1 fogorvosi, 6 háziorvosi és 4 gyermekorvosi praxis, illetve 4 védőnői szolgálat kapott méltóbb helyet a kivitelezési időszak alatt. Erről lapunk korábban ITT írt.

– Úgy gondolom, fel kell nőnünk ehhez a folyamathoz és lesnünk továbbra is azokat a lehetőségeket, melyek lehetőséget adnak a szolgáltatások fejlesztésére, ahogyan elődeink tették – mondta Bognár Szilvia. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a fejlesztésben a bútorzat nem volt benne, így lesz még némi feladat az épület berendezésével.

Balról jobbra: Csúcs Zoltán, Bognár Szilvia, Berényi Zoltán

Csúcs Zoltán elmondta, 690 millió forintos támogatási összegből valósult meg a felsorolt épületek építése-felújítása. A hirdi rendelővel kapcsolatban elmondta: nagyságrendileg 100 négyzetméteres az új építés, amibe egy gyermekorvos és egy védőnő fog „beköltözni”, teljes körű akadálymentesítés és gépészeti-, valamint villamoshálózat kialakítása történt meg a mai kor igényeinek megfelelően.

Berényi Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője lapunknak elmondta: már elindult a használatbavételi engedélyeztetési folyamat, a kulcsokat pedig átadták a jövendőbeli használóknak, így ha minden terv szerint halad, szeptemberre megkezdődhet a munka az új épületben. Hozzátette, az óvoda és a rendelő után most a közösségi ház felújításába szeretnének belekezdeni.

Hirdetés