Nem csak szlalomverseny, igazi fesztivál zajlik a sportcsarnoknál

A szlalomverseny egyetlen óra pihenővel egész nap zajlik

Reggel kilenckor kezdődött és este hatig tart az Első Pécsi Sebesség Fesztivál, aminek fő attrakciója ugyan a szlalomverseny, de számos más szórakoztató programmal is várják az érdeklődőket.

hirdetés
Uránia Mozi

Péterffy Attila polgármester köszöntőjében elmondta, hagyományteremtőnek szánják a rendezvényt, aminek társszervezője a pécsi önkormányzat, és annak cége, a PSN Zrt. A helyszín is utóbbihoz kötődik: a Mártírok útja Sportcsarnok előtti szakaszán (Megyeri úttól a Párfrány útig), a csarnok parkolójában, és az épületben vannak a programok.

Péterffy Attila polgármester a rendezvényen

A polgármester beszélt arról is, hogy egyben rendhagyó is a fesztivál, hiszen ugyan nem ez az első ilyen szlalomverseny, de ilyen helyszínen, egy forgalom elől elzárt útszakaszon még nem rendezték meg. Hozzátette, reméli, sokan kilátogatnak majd a nap folyamán a színes programokra.

A rendezvény programját ebben a cikkben találják, de itt van néhány fontos információ a fesztiválról:

  • látogatók számára ingyenes
  • hideg és meleg ételek várják a látogatókat
  • a szlalomverseny, amire 150-en jelentkeztek, délután egyig, aztán egy óra szünet után este hatig tart
  • lesz biciklis szlalomverseny is
  • Légvár és körhinta várja a gyerekeket a parkolóban
  • Lesz motoros kaszkadőr show és motoros gyorsulás

Fogarasi Gábor, a pécsi önkormányzat Népjóléti és Sport Bizottságának elnöke lapunknak elmondta, amikor megkeresték a szervezők azzal, hogy ebben az évben egy komolyabb, nagyobb szabású versenyt szeretnének rendezni, egy kérése volt, hogy olyan rendezvény legyen, ami sokszínű, ahol a szlalomversenyen kívül más programok is várják a családokat. Az éppen a helyszínen tartózkodó Fogarasi Gábor elmondta, a szervezőknek és a társszervező  PSN-nek köszönhetően látszik, hogy sikeres lesz a fesztivál, hiszen a szombati munkanap ellenére már délelőtt sokan kilátogattak a sportcsarnokhoz.

Hirdetés