Újabb mentőcsomaggal segíti az önkormányzat a járványhelyzet sújtotta pécsi vállalkozásokat

Jelentős, akár 75 százalékos bérletidíj-kedvezményt adhat, havi mintegy 9 millió forint értékben egyes bérlőinek a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. (PVH) december elsejétől. A mentőcsomaggal azokat a cégeket segítik, amiket közvetlenül érint a koronavírus-járvány, és elesnek bevételeik nagy részétől – tájékoztatta lapunkat a pécsi önkormányzat.

hirdetés

Mint olvasható a városháza közleményében: a PVH sávos díjkedvezményi rendszert dolgozott ki, amelynek köszönhetően összesen 98 partnerének havonta csaknem 9 millió forint értékben engedi el az üzlethelyiségek bérleti díját, tevékenységüktől függően különböző mértékben. A PVH azoknak a partnereinek nyújtana segítséget a kedvezménnyel, akiknek a kormányrendelet alapján végezhető tevékenysége (szinte) teljesen megszűnt.

Íme a PVH által biztosított kedvezmények mértéke a vállalkozások típusa szerint:

A vállalkozások típusa A kedvezmény mértéke (%) Érintett bérlő (db)
Vendéglátóhelyek, kávézók, cukrászdák 50 54
Streetfood jellegű, elvitellel működő vállalkozások 20 37
Dohányboltok 10 4
Non-stop élelmiszerboltok 25 1
Rendezvényszervezők 75 2
Mindösszesen: 98

 

A PVH által biztosított kedvezmény december 1-től kezdődően annak a hónapnak a végéig tart, amikor a járványügyi veszélyhelyzetről szóló kormányrendeletet visszavonja vagy módosítja a kormány. Amennyiben a járványügyi veszélyhelyzet hosszabb ideig tart majd, felülvizsgálják a kedvezmények mértékét – derül ki a közleményből.

Nem ez az első eset, hogy a pécsi önkormányzat segítséget nyújt a tulajdonában lévő üzletek bérlőinek. Mint ismert, a PVH a járvány tavaszi hullámában egy több mint 300 millió forintos mentőcsomagot állított össze bérlői megsegítésére, novemberben pedig 10-20 százalékos kedvezményt biztosított azoknak a vendéglátóhelyeknek, amelyek 23 óra után is nyitva lettek volna, ha azt nem korlátozza a kormány a járvány miatt.