Addig keresik az eltűnt amerikait, ameddig szükséges

A rendőrség mindaddig folytatja a kutatást a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Regécnél, a Borsó-hegy lábánál eltűnt amerikai férfi után, amíg az célszerű és indokolt. Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője az MTI-nek csütörtökön azt is elmondta: gyakorlatilag már nincs olyan terület ebben a térségben, amelyet ne néztek volna át többször is a magyar származású amerikai férfi szombati eltűnése óta, eddig azonban a keresés eredménytelen maradt.

hirdetés

A katasztrófavédelmi szakemberek és speciális mentőcsoportok tagjai szerint ha talált vizet a 77 éves férfi, még van esélye a túlélésre. Mint mondták, élelem nélkül, de ivóvízzel több napig is kibírja az ember.

Dobi Tamás korábban azt mondta: “csatárlánccal”, és csoportokban, kutyákkal is keresték az eltűntet, emellett a rendőrség elemezte az eddig begyűjtött adatokat, információkat is, de eddig nem bukkantak a férfi nyomára.

A Magyarországon tartózkodó amerikai állampolgár rokonlátogatáson van az országban, és szombaton kora este tűnt el a Borsó-hegy lábánál, ahol a 2006. januári légikatasztrófában lezuhant szlovák katonák emlékművét látogatta meg.

A 77 éves férfi eltűnése ügyében az encsi rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárást indított, és azóta is nagy erőkkel keresik. A férfi társaival a Borsó-hegyi emlékművet látogatta meg, amikor a hegyről lefelé jövet terepjárójuk elakadt. A társaság elindult segítséget hívni az elakadt járműhöz, ekkor különváltak.

Az idős férfi még bement a regéci panzióba, majd onnan, miután látta, hogy traktorral elindultak menteni az elakadt terepjárót, gyalog visszaindult a hegyre. A falu végén három irányba ágazó úton azonban nem balra, a traktor után, hanem a középső úton ment tovább. Ekkor látták utoljára.