Kezdődik a pécsi férfiak nagyon is komoly játéka!

Több éve divat már Pécsen is, hogy nem borotválkoznak a férfiak novemberben. A No-Shave November nemcsak egy jó szakállnövesztős móka, hanem komoly rákellenes mozgalom is. Ha még nem ismerted a Movembert, itt az ideje belevágni növeszteni. 

hirdetés
Uránia Mozi

Ironikusan a Ne Borotválkozz Movembert (az előtag ‘mo’ az angol moustache,vagyis bajusz szóból ered, az utótag pedig a novemberre utal) két amerikai hölgy találta ki több mint hét évvel ezelőtt, amikor arról ötleteltek, hogy nemtől, kortól és státusztól függetlenül hogyan harcolhatnának a rák ellen úgy, hogy közben jól is érezzék magukat.

pexels-photo-24472

Szakállnövesztés, majd adományozás

A mozgalom koncepciója egyszerű, szinte mindenki költ borotválkozásra, gyantázásra vagy hajvágásra. Ha ezek az emberek csak novemberben ezt az összeget inkább rákellenes szervezetekhez juttatják el, hatalmas segítséget nyújthatnak a rászorulóknak.

A Ne Borotválkozz Movember alatt az emberek hajat, bajuszt, szőrt és szakállat növesztenek, azt, amit a rákos betegek éppen elveszítenek. Azzal, hogy a Movemberhez csatlakozók szabadon és vadul hagyják szőrüket nőni, felkeltik az emberek figyelmét, például a férfiakat leginkább érintő prosztatarákra.

szakáll, no shave, november, movember, bajusz, férfi, mozgalom, instagram

Ám, itt nem ér véget a történet, hiszen hajzatunk növesztésével nem lesz kevesebb rákos beteg. A Movemberhez így társul a népszerűsítés is, a csatlakozó tagok Instagramon, Pinteresten, Twitteren, Facebookon és az összes lehetséges közösségi felületen megosztják véleményüket, szakállukat, céljaikat.

Arra is felhívja a figyelmet: itt az ideje elmenni rákszűrésre!

Amellett, hogy a mozgalom emlékeztet minket arra, hogy ideje elmenni évente egy átfogó rákszűrésre, adakozhatunk is. Természetesen mi határozzuk meg, hogy hova és kinek adományozzunk. Hogy könnyebb legyen a dolgunk, összeszedtük a teljesség igénye nélkül, hogy Pécsen milyen rákellenes szervezetek működnek, ha úgy döntenénk, hogy „letesszük a borotvát” novemberben.

  • Magyar Rákellenes Liga Pécsi Alapszervezete
  • Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány
  • Tölösi Péter Alapítvány a Leukémiás és Tumoros Megbetegedésű Gyermekek Gyógyításáért
  • Ökumenikus Segélyszervezet
  • Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika, Onkohematológiai Osztály
  • Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány

Szeretnénk felhívni olvasóink figyelmét, hogy november végén újra meghirdetjük versenyünket, hogy kioszthassuk a „Pécs Szakálla” díjat. A tavalyi legjobb szakállakat itt találhatjuk, addig is kellemes szőrnövesztést mindenkinek!

1 hozzászólás

  1. “Imádom” az ilyen semmire sem jó akciókat. Marhaság,ugyanúgy ahogy a “Rózsaszín Lánchídi Séta”, vagy Fuss a Rákgyógyításért, Ezekkel az akciókkal nem érnek el semmit. Nem 1 napig, vagy 1 csendes hónapig kell ezt propagálni, hanem egész évben, sőt a legjobb lenne kötelezővé tenni a teljes lakosság számára.

Comments are closed.