Megmozdult Pécs a jó célért: 2,8 millió forint gyűlt össze a beteg gyerekek gyógyulásáért

A „Fuss a rákgyógyításért!” nevű kezdeményezés keretében ezúttal is az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítványt támogathatták a nemes pécsiek. A szervezők elégedetten értékelhettek: idén 2500-an vettek részt a futáson, és több mint 2,8 millió forint gyűlt össze a beteg picikért, hogy minden esélyük meglegyen a gyógyulásra.

Szó szerint megmozgatja a pécsieket a jó ügy: évről évre megrendezik városunkban a hagyományos jótékonysági futást, idén kisgyermekes családok együtt, sőt még a négylábú házi kedvencek is gazdijaik mellett futottak. A PTE Sportiroda szervezésében megvalósult program célja pedig nem más, mint hogy a gyűjtött karitatív összeg a daganatos beteg gyermekek kezelését segítse.

Mint olvasható a Pécsi Tudományegyetem lapunkhoz eljuttatott közleményében, dr. Ottóffy Gábor, az Eurakvilo Alapítvány kuratóriumi elnöke az eseményen mondta el, a szervezet céljainak megvalósításához, vagyis a kicsik segítéséhez folyamatosan szükségük van támogatásokra, ezúttal egy ultrahang-kiegészítő eszköz megvásárlására, a célzott kezelésekhez, molekuláris-genetikai diagnosztikai vizsgálatokhoz szükséges DNS kinyerésére, valamint egy mikroszkóphoz csatlakozó kamera beszerzésére fordítják a befolyó összeget.

Hozzátette azt is, rendkívül sok támogatást kaptak vállalatoktól, egyesületektől, sportszervezetektől is, köszönik mindenkinek a részvételt, a támogatást és az esélyt.

Az idei „Fuss a rákgyógyításért!” jótékonysági versenyen 2500-an vettek részt, összesen pedig közel 2.868.200 forint adomány gyűlt össze az Eurakvilo alapítvány részére.

hirdetés
Uránia Mozi