Zebrán gázolt a 80 éves pécsi

Közúti baleset gondatlan okozása miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság az ellen a 80 éves pécsi férfi ellen, aki 2016. december 9-én az esti órákban ütött el egy 67 éves asszonyt Pécsett a Táncsics Mihály utcában – írja a police.hu.

hirdetés

20172203140626

A férfi gyanúsítotti kihallgatásán elmondta, hogy a gyalogosátkelőhelyhez közeledve csökkentette autója sebességét, azonban így sem vette észre az úton átkelő asszonyt.

A gyalogos a balesetben súlyos sérüléseket szenvedett.

A nyomozást a rendőrség a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

  • Gungl Ákos

    60 év felett én minden autóst minden évben kötelezően visszaküldetnék az ATI-ba egy napra, ahol beül egy oktató mellé és megvizsgálja alkalmas-e a vezetésre. Illetve a körzeti orvosok, stb. felelősségét is hangsúlyoznám!
    Nem gondolom, hogy egy 80 éves ember autóba való! Semmi reflexe nincs már, reakcióidő, miegyéb. Ha kiszalad elé egy kisgyerek, a gázról nem tudja a lábát elvenni és a kormányon egy fél fokot fordítani….
    Szóval minden évben vissza az autósiskolába, ahol alkalmasságit csinál! Ha alkalmatlan, instant bevonni az engedélyét és ennyi