6 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapCsemege1600 szállóvendégről posztoltak kukkolóvideókat

1600 szállóvendégről posztoltak kukkolóvideókat

Számos dél-koreai szálloda szobáiba építettek olyan rejtett kamerákat, amelyek a vendégek tudta nélkül készítettek róluk felvételeket, amiket aztán valós időben streameltek a neten az ezért fizető felhasználók szórakoztatására. A dél-koreai rendőrég beszámolója szerint eddig két férfit tartóztattak le az üggyel kapcsolatban, és további kettő érintettségét vizsgálják – írja az Index. hu

A kukkolás összesen 10 városban lévő 30 szálloda 42 szobáját érintette. Arra utaló nyomokat egyelőre nem találtak, hogy maguk a hotelek is érintettek lennének a kukkolásban. A rejtett kamerákat rendkívül kreatív módon dugták el a legkülönfélébb helyekre: a digitális televízió beltéri egységeibe, konnektorokba, illetve a szállodai hajszárítók falra szerelt állványaiba, számolt be a CNN. A dél-koreai rendőrség kibernyomozati ügyosztálya arról is beszámolt, hogy a felvételek azonnal kikerültek a netre.

A streameket közvetítő weboldalnak több mint 4000 felhasználója volt, közülük 97-en havi 44,95 dolláros felárat is fizettek olyan extra szolgáltatásokért, mint a felvételek visszatekerésének lehetősége. Az oldal tavaly novemberi fennállása óta nagyjából 6000 dollárnyi bevételt termelhetett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő