Érettségi: ma a matek volt soron

Mértani sorozatot, gráfokat, logaritmust, függvényeket és valószínűségszámítást is kellett végezniük az érettségiző diákoknak matematikából az első részben, míg a másodikban síkgeometria, sorozat, statisztika, egyenlet, függvények és koordinátageometria feladatokat kellett megoldaniuk – írja az Eduline. Az angol nyelvű matekon a feladatok között volt egy hiba is. 

hirdetés

Az első részben 45 perc alatt kellett 10-12 feladatot megoldani, ami egyszerű összefüggéseket, alapfogalmakat és definíciókat tartalmazott. Az idő letelte után a diákoknak le kellett adniuk a teszteket, és jöhetett a második rész. Az első feladatsorba utólag már nem lehet javítani.

Idén sem maradtak el a “kedvencek”, így logaritmussal, valószínűségszámítással és függvények hadával kellett megbirkózniuk a diákoknak.

A második rész általában fokozottabb összpontosítást igényel, és sokkal több pont is jár egy-egy feladatra. A legfontosabb matematikai témák mind szerepeltek benne, így síkgeometria, sorozatok, statisztika és egyenletmegoldás is volt a feladatok között.

Az angol nyelvű matekérettségibe azonban kis baki csúszott, ugyanis hibás volt az egyik feladat, erről az Index számolt be itt.