Görög válság: megoldás elnapolva

Az eurócsoport pénzügyminisztereinek ülését határozatlan időre elnapolták, a görögök ügyében nem született megállapodás, írja az Origo. A görög delegációt azzal küldték el, hogy jobb javaslatokkal jöjjön vissza. Janisz Varufakisz görög pénzügyminiszter szerint a tárgyalásokat addig folytatják, amíg megoldásra nem jutnak.

hirdetés

A kudarc nem meglepő: Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök még délelőtt tárgyalt országa hitelezőivel, Christine Lagarde IMF-vezérrel, Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével, Mario Draghival, az Európai Központi Bank elnökével és Jeroen Dijsselbloemmel, az eurócsoport elnökével.

Megegyezés nem született, a hitelezők egy olyan dokumentumot küldtek tovább az eurócsoport pénzügyminisztereinek, amire Görögország nem bólintott rá.

A délutáni uniós csúcsra siető Alekszisz Ciprasz mindennek ellenére optimistán nyilatkozott a sajtónak, azt mondta, biztos benne, hogy lesz kompromisszum. Az ír miniszterelnök, Enda Kenny azt mondta, nem valószínű, hogy csütörtökön meg tudnak egyezni Görögországról, feltehetően a tárgyalások a hétvégébe nyúlnak majd.