Nejlonszatyorban kapott 50 milliót az MSZP-től, hogy eltűnjön

Fotó: napigazdasag.hu

Az egykori MSZP-s képviselő Zuschlag János letöltötte büntetését, kiszabadult. Politikai karrierjének ugyan örökre vége, de a börtönévek láthatóan nem törték meg. A napokban jelenik meg a könyv, amelyben elmeséli az életét, nem kihagyva azokat az eseményeket sem, amelyek végül börtönbe juttatták. A Napi Gazdaságnak azt nyilatkozta, az MSZP-s vezetők lepénzelték, hogy ne induljon a 2006-os választásokon.

hirdetés

Zuschlag a lapnak adott interjújában azt mondta, miután 2006-os választások előtt megint megválasztották képviselőjelöltnek, rosszul lett a teljes pártvezetés, hiszen mindenki azt hitte, el fog tűnni. Az MSZP vezetői ekkor megkeresték, hogy lépjen vissza, állapodjanak meg, mondja meg, mit kér.

Fotó: napigazdasag.hu
Fotó: napigazdasag.hu

Azt mondta, többen, többször keresték, s a végén megállapodott a Lendvai, Szekeres, Szilvásy trióval. “Visszaléptem és kaptam ötvenmillió forintot egy nejlonszatyorban. A pénz az MSZP-től jött, nyilván a központi széfből. A székházban adta át valamelyik titkárnő, már nem emlékszem pontosan, hogy melyik” – így Zuschlag.

A volt képviselő a legendás pártszéfről azt mondta, “tele volt pénzzel, volt benne vagy pár száz millió forint. Ott állt a régi székház második emeletén, rajta egy MSZMP címerrel”.

Zuschlag szerint mindenfélére kellett ez a pénz a pártnak. “Fű alatti támogatásokra, zűrös ügyek elintézésre, a pártelnök költségeire, kampányokra. Ilyenekre” – tette hozzá.

A teljes interjú itt olvasható el.

 • Lol

  Zsolo:
  simon gábor 250milliójával tele volt a jobbos sajtó, mészáros lőrinc 6,9 milliárdos vagyona tabutéma.

  A MET 55 milliárd forintos osztalék kifizetése szintén nem volt hír.

 • Zsolo

  Lol! Mondanál néhány konkrét és tényszerű példát?

 • Teca

  Mert ez egy szavahihető ember. Igaza van “Pécsi”nek, hogy sok itt a kérdőjel.

 • Lol

  Zsolo:

  mert a kormány és a városvezetés hülyeségeiről soha nem írnak, pedig lenne bőven miről.

 • Zsolo

  Lol! Miért lennének pártlap, amiért ezt megírták? Egy börtönviselt szoci politikus kipakolt. Az a baj, hogy ezt csak a pécsma írta meg itt helyben.

 • Pécsi

  Én arra lennék kiváncsi, hogy a Fidesztől mennyit kapott most ezért az interjúért. Érdekes, mikor visszafizette az okozott kárból az 50 milliót, akkor nem tudta, honnét van? Sok itt a kérdőjel.

 • Lol

  Látom jó pártlaphoz illően megírtátok ti is!:)