Dohánygyár: 200 ember átmegy

Mint kiderült, a feltételezés, hogy bezár a dohánygyár, csak részben igaz. Az összességében kilenc milliárd forintos beruházás kapcsán rövid távon nem változik a Pécsi Dohánygyár létszáma, az új gyárba várhatóan 200 főt csoportosítanak majd át. Ám a teljes létszámigényt majd az új gépek beállítása és a profilváltás lebonyolítása mutatja majd meg – írja a Bama.hu megerősítve a PécsMa.hu másfél hónappal ezelőtti értesüléseit.

hirdetés

– A pécsi ipari parkban megkezdett beruházásunk kapcsán profilváltást készítünk elő a belvárosban működő gyárunkban. A korábban a cigarettagyártásban is meghatározó szerepet vállaló üzem fő profilja a jövőben a dohánypiacon egyre nagyobb szeletet jelentő finomra vágott dohány előállítása lesz. Ilyen módon számos, a cigarettagyártásban használt gép válik feleslegessé a gyárban, ezek leszerelése és elszállítása kezdődött meg – mondja Tóth Attila, a BAT szabályozási és kormányzati kapcsolatok vezetője.

A szakember elmondta, hogy a belvárosi gyárban készül majd a BAT innovációként beharangozott új dohányterméke, ennél többet, illetve konkrétumot azonban még nem közöl erről a cég.

– Ami a Finn utcai gyárépület felújítását és átalakítását illeti, minden az előzetes terveink szerint halad, így úgy tűnik, hogy semmi akadálya nem lesz a termelés novemberi megindításának – közölte Tóth Attila.

A szakember már március 3-án is hasonlóan nyilatkozott a PécsMa.hu-nak, akkor munkatársaink az épülő úz, kilencmilliárdos gyáregységben jártak.