“Öljétek a sz..r rendőrt!” – íme a CEU-védő tüntetés

A média képviselői többen voltak, mint maguk a CEU-védő tüntetők a hétfői estére szervezett tiltakozáson. Az egyik tüntető szájából hangzott el a fenti mondat. Az esetről a 888.hu írt bővebben.

hirdetés

Az ilyen, és ehhez hasonló megnyilvánulásokkal hiába provokálták a kimért és higgadt rendőröket a lex-CEU ellen tüntetők, nem talált célba a sértés.

Az ellenzéki sajtóorgánumok rendre a tüntetők nagy számáról és a szónokok magasröptű gondolatmeneteiről írnak, a tüntetések tisztaságáról.

Az igazság azonban, ahogy a fenti példa is illusztrálja, más.

A teljes cikket, videókkal IDE kattintva lehet olvasni.

  • Tami

    Igen, az igazság tényleg más. Gyorsított eljárásban, egyeztetés nélkül született egy megosztó döntés, ami kapcsán sokan kifejezték aggályaikat különböző formában: nyílt levél, petíció, békés tüntetés stb. Emellett sajnos megjelentek az agresszív, cinikus reakciók is (lásd 888 támogató kommentelői, Bayer Zsolt, Németh Szilárd vagy a miniszterelnökünk). Az agresszió és a provikáció így sajnos visszhangra is talált, lásd a fenti tüntetőt, pedig nem ez volt az általános. Volt akik virágot vittek a rendőröknek, akik megköszönték a kitartásukat, volt sok tüntető, aki szemetet gyűjtött és még sorolhatnám. A fenti cikk nem újságírás, hanem annak szégyene. Provokáció és manipuláció, már a megfogalmazás is csak a félinformációkra épít. Az agresszió, provokáció és manipuláció minden formája elítélendő, legyen az tüntető, politikus vagy a fenti cikk.