Pékáru-láncra csapott le a NAV

Feketemunka, bizonytalan árukészlet, köztartozás. Sorozatos és súlyos szabálytalanságokat tapasztaltak a NAV munkatársai egy külföldi tulajdonú üzletláncnál, amely országszerte pékárut forgalmaz – írja az Index.

hirdetés

Hogy a hálózat összesen mennyi bevételt titkolt el, azt még vizsgálják a revizorok az Index beszámolója szerint, azonban az már kiderült, hogy a be nem jelentett alkalmazottak és az igazolatlan eredetű árukészlet miatt várhatóan 4 és félmillió forint bírságot kell kiszabni. A végrehajtók több mint 50 milliós foglalással zárták az ellenőrzési akciót. Nemcsak több helyen, hanem több napszakban is ellenőrizte a NAV azt a külföldi pékséget, amelynek szabálytalan működéséről több forrásból is értesültek a revizorok.

Öt régió munkatársai végezték az ellenőrzés-sorozatot, több hullámban. A hajnali órákban a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentésének, valamint a pékáruk alapanyagai és az egyéb készletek beszerzési forrásának ellenőrzése állt a fókuszban. Délelőtt próbavásárlást végeztek az ellenőrök, és az online pénztárgépek üzemeltetésével kapcsolatos kötelezettségek teljesítését vizsgálták. Délután folytatták a próbavásárlást és az alkalmazottak bejelentésének ellenőrzését.