Rendszám robogókra?

Még az idén az Országgyűlés elé kerülhet az a törvénymódosító javaslat, ami a robogók szigorúbb nyomonkövethetőségét segítené elő. A magas költségek miatt azonban a minisztérium még dolgozik azon – közölte az mno.hu a Hír TV-re hivatkozva.

hirdetés

A Hír TV által megkérdezett robogósok egyetértenek ugyan a szigorúbb ellenőrzéssel, azt viszont nem szeretnék, ha az esetleges felrendszámozás és műszaki vizsga költségeit rájuk terhelnék.

A rendszám jelenleg 50 köbcentiméter feletti robogóknál kötelező. A tervek szerint a jövőben azonban már minden segédmotor rendszámot kapna. A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál egyelőre vizsgálják a lehetőségeket. A robogósokat megosztja a tervezet. Hampel Ferenc 15 éves kora óta robogózik. A rendszámmal egyetért, de az ezzel járó költségeket és műszaki vizsga díját nem a robogósokra terhelné. „Nem vizsgadíjat kellene fizetni. Nagyon sok olyan robogóst tudok, amelyiknek se a biztosítása, se semmije nincs befizetve. A közúton többet kellene foglalkozni ezekkel a robogósokkal, és ott kellene megállapítani, hogy »neked nincs biztosításod?« Kész. És ott kinyomok egy kemény büntetést” – mondta a férfi.