Sorra távoznak a vezetők a Momentumból

A kampányfőnök és a kabinetfőnök után a kommunikációs igazgató is távozott a Momentumból. A párt szóvivője a megterhelő kampányidőszakra fogja a dolgot, szerinte ilyenkor természetes a fluktuáció – írja az Index.hu.

hirdetés

Pár napja csak olyan hírek érkeznek a Momentum felől, hogy éppen melyik vezetője távozott. A kampányfőnök tavalyi távozása után pár nappal ezelőtt a kabinetfőnök és a kommunikációs igazgató is elhagyta a pártot. Az Index információi szerint a távozások mögött nem személyes, hanem belső, szervezeti problémák állnak.

Zaránd Péter kampányfőnök – aki a népszavazási aláírásgyűjtést koordinálta – elküldését például a párttagok egy része sürgette, többen ugyanis nem kívántak vele/alatta dolgozni. Az elnökség egy ideig kiállt mellette, a hatásköreit is módosították, de végül maga távozott a belső nyomás miatt. Az új kampányfőnököt szombaton mutatja be Fekete-Győr András pártelnök Kecskeméten. Túry Márton kabinetfőnök távozásáról szerdán számolt be az Origo. Túry leváltása azért érdekes, mert ő csak három hónapja foglalta el a posztját. Elődje, Borbély Ede szintén csak rövid ideig volt kabinetfőnök, és ősszel idő előtt távozott.

Papp Gergő, a Momentum kommunikációs igazgatója szintén távozott. Pedig ő már a Nolimpia kampányban is irányította a párt kommunikációját. Hajnal Miklós, a Momentum szóvivője az Indexnek megerősítette a három vezető távozását, és azt mondta, mindenki maga távozott, eltérő okokból mondtak le mindhárman, kirúgásokról nincs szó. Részleteket nem mondott a távozásokról, de szerinte “a kampányidőszak mindenki számára megterhelő, és egy ennyi önkéntest foglalkoztató pártban megkerülhetetlen a fluktuáció”.

Megerősítette, hogy mindhárom lemondott vezető helyére új vezetőket választottak, szombaton Kecskeméten mutatják majd be őket, illetve a Momentum terveit a kampányidőszakra. Legutóbb nyáron élt át kisebb távozási hullámot a Momentum, akkor két elnökségi tag távozott a pártvezetésből.