Több tízezren tüntettek a netadó ellen

A kormány tervezett internetadója elleni tüntetésen több tízezren vettek részt Budapesten kedd este. A József Nádor téren a felszólalók a törvényjavaslat visszavonását követelték, majd a budai Clark Ádám térre indult a tömeg. A demonstráció rendbontás nélkül ért véget. Legközelebb november 17-én, a törvényről való szavazás napján lesz újabb tüntetés – írja az Origo.

hirdetés

Rendbontás nélkül ért véget a kedd esti internetadó elleni tüntetés Budapesten. A vonulásos tiltakozáson becslések szerint több tízezren vettek részt.

A tiltakozás a József Nádor téren kezdődött, ahol Gulyás Balázs főszervező azt mondta: vasárnapi tüntetésükön már nagyon sokan megmutatták, hogy a „magyar nép nem kér” Orbán Viktor miniszterelnök internetadójából.

 

Várady Zsolt, az iWiW közösségi portál alapítója a teret teljesen megtöltő tömeg előtt azt mondta, azért a nulla kilométerkőhöz mennek, mert ezzel akarják megüzenni a kormánynak, hogy mennyi adót fizetnének az internethasználatért. „Az internetadó jelképe a kormány önkényuralmának” – hangoztatta, majd hozzátette: „sokan vagyunk, és a céljaink tiszták, éppen ezért az internetadó bevezetését meg tudjuk akadályozni”.