Ha most ébredt, csak ezt olvassa el!

 Sok hír egy rövid cikkben azoknak, akik utálnak olvasni, de kíváncsiak, mi történt pénteken Pécsett.

Épül az új állatkert

Jelenleg a takarítás, a korábbi kifutók, kerítések, a kisebb-nagyobb kőépítmények bontása folyik, de jövő héten már a főépület alapozását kezdik meg a szakemberek. A pécsi zoo jövő év második felére készül majd el. Részletek ITT.

Lófogattal takarít a Biokom

Teljesen tönkretette a három hónapja felújított Égervölgyi parkerdőt a két héttel ezelőtti vihar. Az anyagi kár jelentős, a helyreállítás pedig időigényes. A városgondozási cég elkezdte a munkálatokat, a környezeti szennyezés minimalizálása érdekében lófogattal szállíttatja majd el a 150 köbméternyi hordalékot a területről.

Megvan az állatkínzó

A rendőrség péntek délután Tolna megyében bukkant rá I.Zsoltra, a brutális állatkínzóra. Közben utánajártunk, annak, ami sok pécsit érdekel, hogy miért mászkál szabadon Pécs utcáin a 24 éves férfi. Mint kiderült azért, mert nem pszichiátriai beteg, csupán antiszociális személyiség,  vagyis valószínűleg nem elmegyógyintézetben, hanem börtönben a helye.

Keresztbe tett Hofekker?

A Tüke Busz szakszervezeti vezetője megpróbálta ellehetetleníteni a Tüke Busz Zrt.-t, veszélyeztetve ezzel Pécs közösségi közlekedését és a buszsofőrök munkáját is – írta lapunknak Árki Sándor a vállalat vezérigazgatója. A megismert dokumentumok és tények alapján a tegnapi nappal Árki elrendelte a Hofekker Ferenccel szembeni fegyelmi vizsgálat megindítását, amit egyéb okok miatt október 13-ig felfüggesztett. Részletek a cikkben.

Baglyok táncolnak a kertvárosiak idegein 

Egész napos vijjogásukkal teljesen kikészítik a pécsieket a kertvárosi fákon élő baglyok. A nyekergő hang az éhes erdei fülesbagoly-fiókák táplálékkérő vijjogása, a monoton pittyegés pedig a párzásra készülű füleskuvikokból jön. A rémálomnak augusztus végére lehet vége.

 

hirdetés