Ha most ébredt, csak ezt olvassa el!

Sok hír egy rövid cikkben azoknak, akik utálnak olvasni, de kíváncsiak, mi történt pénteken Pécsett.

hirdetés

Újabb színházbővítés Pécsen

Egy 1000-1200 férőhelyes félköríves nézőtérrel bíró létesítménnyel gazdagodhat a pécsi szabadtéri, miután egy erre vonatkozó pályázatot nyújtottak be a közelmúltban. Az amfiteátrumszerű bővítésre azért van szükség, mert 2010 óta folyamatosan nő a nézőszám a Káptalan utcában.

Razziáznak a rendőrök

rendőr verseny

Mindenhol felbukkanhatnak vasárnapig a rendőrök, akik a gyorshajtókra, az ittas vezetőkre, a szabályszegőkre utaznak. Cél az, hogy biztonságosabb legyen a pécsi közlekedés, kevesebb legyen a baleset.

Meddig füstölögnek?

Rendhagyó eseményt szerveznek Pécsen, pénteken és szombaton kerül sor az első Pécsi Pipatalálkozóra.  A Király utcában megtartandó rendezvény kiállítás és pipaszívó verseny is lesz.

Csak a szúnyogoknak kell rettegniük

szúnyog

Minden pécsi viszont megnyugodhat, a jövő héten hatalmas ellentámadást indít a Biokom Kft. az apró vérszívók ellen. Pécsen először Kertvárosban, Postavölgyben és Patacson terítik be a szúnyogokat, majd pedig az egész város megtörténik a gyérítésük. Mindez – ha az időjárás is engedi – kedden kezdődik és négy napon át tart majd.

Bárki netezhet majd a pályaudvaron

Wifi, internet, tablet

Rendben, a terveknek megfelelően zajlik a pécsi vasútállomás felújítása, hamarosan már a Zsolnay-díszek rekonstrukciója jön. És az is biztos, hogy ingyenesen lehet majd használni a wifi-t az indóházban.

Szokjunk le róla!

Ha valaki a szájába veszi a kezét, akkor felső légúti megbetegedéseket is könnyebben kaphat el és hasmenéses vírussal is megbetegedhet. Ezért is fontos, hogy megszabaduljunk a körömrágástól, amely rossz szokás, és a szorongás áll a háttérben.

hirdetés

Hirdetés