Ha most ébredt, csak ezt olvassa el!

Sok hír egy rövid cikkben azoknak, akik utálnak olvasni, de kíváncsiak, mi történt kedden Pécsett.

hirdetés

ÚJABB FEJLESZTÉS PÉCSEN

Pécs függöny a la Rovitex

Hétfőn az ITSH avatta fel új irodarészlegét, kedden a Rovitex mutatta be azt a teljesen új gyárat, amelyet 750 millió forintból húzott fel a vállalat. A korábbi 60 fő helyett így már 80 pécsi adhatnak munkát. További bővítést is kilátásba helyezett a vezetőség.

NE LAZÍTS, HA FELMONDTÁL!

Az sem jó, ha főnök túlpörgi a dolgot, de az sem, ha az alkalmazott nagyokat lazsál az utolsó napjain a munkahelyén. Összeszedtük, milyen jogaink, kötelezettségeink vannak a felmondási idő alatt, hogy senkit ne érjenek meglepetések.

KÖNYVEK A BETEGSÉG ELLEN

Biblioterápia működik már Pécsen, amelynek lényege, hogy egy kis csoport összeülve, egymásnak felolvasva bizonyos szövegeket, egymást is gyógyíthatják, kezelhetik, problémáikat így könyvekkel oldhatják meg. A módszert már tanítják is Pécsen.

LESZ-E PÉCSEN VISSZALÉPÉSCUNAMI?

Kovács Ágnes1

A fővárosban két baloldali induló is visszalépett a főpolgármester-jelöltségtől, ezért is voltunk kíváncsiak, vajon Pécsen megindul-e a megfutamodási hullám. Egyelőre azonban úgy tűnik, harcolni akarnak a posztért az indulók.

HIÁBA FUTOTT VILÁGGÁ, NEM ÚSSZA MEG A GYILKOS

Angliáig rohant, és ott bujkált az a pécsi férfi, aki 1998-ban megölte üzlettársát az Abaligetre vezető út mellett. A kegyelten gyilkossági ügyben hosszú ideig nem volt előrelépés, mígnem két éve a rendőrség külföldön csapott le a sofőrként dolgozó H. Gáborra, aki ellen most vádat is emeltek

KÖNYV IS LESZ A MAGASHÁZBÓL 

Nemcsak kiállítást terveznek, hanem jövőre könyvet is kiadnának a Magasházról. Az ötletgazdák ugyanakkor október 19-i lakógyűlésre továbbra is várják az egykori lakókat. Rengetegen már jelezték, ott lesznek a bulin a Magasháznál.

ELINDULT WEISZ FANNI SZAKKÖRE

Weisz Fanni

Jelelni tanulnak a pécsi iskolások az ANK-ban. Egy jelnyelvi pedagógustól egy szakkör keretében tanulhatja meg  40 diák siketek nyelvét.