Nem módosítanak az M6-os építésén

A nemrég felröppent hírekkel ellentétben Bóly és Ivándárda között épül meg az M6-os határig vezető szakasza. Azt, hogy a horvátokkal közösen Eszéktől Mohácsig építenék meg az autópályát, Hargitai János, a térség országgyűlési képviselője, a baranyai fejlesztésekért felelős miniszteri biztos elképzelhetetlennek tartja – írja a Pécsi Újság.hu.

hirdetés

– Államközi szerződés rendelkezik arról, hogy a magyar-horvát határt Ivándárdánál éri el az M6-os autópálya, s arról is egyezmény született, hogy a horvát fél is megépíti a sztrádát a magyar határig – mondta Hargitai János arra a meglepő hírre reagálva a lapnak, hogy a horvátok bejelentették, Magyarországgal közösen Eszéktől Mohácsig építenék ki a sztrádát.

– Ennek az ötletnek nincsen realitása, elképzelhetetlennek tartom, hogy módosítsunk a Bóly és Ivándárda között kijelölt, már előkészítés alatt álló nyomvonalon – szögezte le a baranyai fejlesztésekért felelős miniszteri biztos.

A közelmúltban már elkészült az M6-os autópálya Bóly-Ivándárda szakaszának nyomvonalterve, s a 19 kilométer hosszú rész építéséhez szükséges 48, 7 milliárd forint is rendelkezésre áll. A környezeti hatástanulmány elkészítését célzó pályázatot ugyancsak kiírták, így várhatóan 2017-ben maga az építkezés is megkezdődhet.

A cikk itt olvasható.