Társasjátéklázban ég Pécs

Egyre több helyen szerveznek Pécsett társasjáték-délutánt, ráadásul nem csak profi játékosoknak, hanem másoknak is. Mi ezeknek a programoknak célja? Csak nagyon kockák mehetnek, vagy amatőr játékosok is? 

Pécsett több helyen működnek nagy sikerrel rendszeres társasjátékklubok, illetve bárokban és közösségi terekben is rendeznek alkalmanként gémer találkozót.

Pécsi Társasjáték Délután nevű közösség alapítója Varga Dániel lapunknak azt mondta, az általuk szervezett játszó-délutánokon közel 80 ember szokott részt venni. Közöttük vannak rendszeres látogatók és mindig akadnak új arcok is az érkezők között.

Hangsúlyozta, a céljuk az, hogy minél több emberrel megszerettessék a társasjátékozást, így nem csak „profi” gémerek járhatnak hozzájuk, mint néhány más klubba. Ráadásul családbarát is a dolog, hiszen képzett pedagógusok is akadnak az önkéntes szervezők között, így amíg anyu és apu társasokkal játszanak, a gyerekekre is van ki vigyázzon.

Az utóbbi évek egyik legnépszerűbb partijátéka a vicces és izgalmas Robbanó cicák

– Az ok, amiért egyre több miénkhez hasonló klub alakul, többek között az, hogy a társasjátékozás most reneszánszát éli. Én Veszprémből költöztem Pécsre, ott három év alatt sikerült egy körülbelül 100 fős létszámú társasjátékklubot szervezni, míg itt fél év alatt jött össze ez a körülbelül nyolcvan ember és egyre többen vagyunk. Ezt szeretem Pécsben egyébként, hogy itt annyira jó a közösség. Az egyetem miatt sok a fiatal is, így még könnyebb az ember dolga, ha ilyen programsorozatot szervezne – mondta Varga Dániel, aki klubjában szívesen lát bárkit kortól, nemtől és játékokban való jártasságtól függetlenül.

A legnépszerűbb játékok közé tartoznak a szervezett társasjátékozások alkalmával az Exploding Kittens (Robbanó cicák) és a magyar társasjátékok is, tudtuk meg a szervezőtől.

ITT írtunk korábban néhány játékról, amiket mindenképpen érdemes kipróbálni, ha van rá lehetőség.

Társasjáték-délután a Pécsi Kulturális Központ nagytermében (Veress Endre utca 6.)

Hirdetés