Hirdetés

Október elsején kerül sor az I. Pécsi Képregényszüretre a Panel Kalandor szervezésében. Az egész napos eseménynek a Pécsi Kulturális Központ ad helyet. Szuper programok várnak minden rajongót és érdeklődőt!

A szervezők lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a rendezvényen hazai kiadók és alkotók is képviseltetik magukat, csak úgy, mint gyűjtők, akiktől használt képregényeket lehet beszerezni. A program megálmodói workshopokkal is készülnek, valamint beszélgetésekre is sor kerül, ahol az érdeklődőknek lehetőségük lesz jobban megismeri a magyar, az európai vagy éppen az amerikai képregények lebilincselő világát.

A résztvevők emellett együtt rajzolhatnak Pilcz Rolanddal, a Kalyber Joe és YKX alkotójával, kipróbálhatják a Wacom digitális készülékeit is. Lehetőségük lesz bepillantani az első magyar digitális képregényplatform a Cultree.hu kínálatába, ahol például először jelenik meg magyar nyelven Keanu Reeves nagysikerű képregénye, valamint az idei Eisner-díjas horrortörténet a Valami vadászik a gyerekekre.

A bátrabbak egy rajzolós kihíváson is részt vehetnek.

A Nero Blanco Comix vendégeként a szüreten dedikálja először az Orpheus az alvilági című kötetét a neves hazai karikaturista, Nemes Zoltán. Idén egy aprócska kiállítás is nyílik, méghozzá Gergely László, a neves szigetvári művész legfrissebb munkáiból.

A Just4Fun Pécsi Társasjátékos Egyesület jóvoltából játszani is lehet majd a nap folyamán. A kiváló játékmesterek mindenkinek segítenek elnavigálni a modern társasok világában legyen szó tapasztalt vagy éppen kezdő játékosról.

A rendezvény plakátját Papp Imre pécsi alkotó készítette.

Hirdetés