Dobrev Klára: „Aki harminc évre tervez, azt diktátornak hívják”

Dobrev Klára az Uránbányász téren

Utcafórumot tartott hétfő délután hat órától Uránvárosban, az Uránbányász téren Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje, az Európai Parlament alelnöke. A körülbelül 300 szimpatizánsra és néhány, valószínűleg mihazánkos ellentüntetőre legalább negyven, a rendezvényt biztosító rendőr jutott.

Az utcafórumon részt vett számos helyi politikus is. Ott volt, és beszédet is mondott Szakács László országgyűlési képviselő, aki korábban az MSZP, de ma már a DK Momentum által is támogatott előválasztási jelöltje a Baranya 2-es választókerületben. Ott volt a téren a momentumos Nemes Balázs, akit a DK is támogat a Baranya 1-es választókerületben az előválasztáson. Láttuk Bognár Szilvia DK-s önkormányzati képviselőt, volt alpolgármestert, Zag Gábor DK-s alpolgármestert, és a párt számos önkormányzati képviselőjét, sőt, feltűnt a tömegben érdeklődőként Hári József fideszes önkormányzati képviselő is.

A térre pár perc késéssel megérkező Dobrev Klárát nagy taps fogadta. A politikus beszédének kétszer is elismételt tételmondata az volt, hogy a jövő évi választáson Orbán Viktor és Európa között kell döntenie a választóknak. Az alábbiakban a fontosabb gondolatokat foglaltuk olvashatják.

„A demokrácia arra való, hogy ha egy politikus ígér valamit és azt nem tartja be, akkor azt le lehessen váltani. Ezért bontotta le Orbán a demokráciát.”

„Másról sem szólt az elmúlt tíz év, mint arról, hogy éppen kit kell gyűlölni. Jövő áprilistól hagyjuk abba a gyűlölködést!”

„Olyan emberek lettek milliárdosok, akiknek korábban alig volt valamijük, most meg gazdagabbak, mint a brit királynő.”

„Soha többet ne fordulhasson elő, hogy egy párt fogja magát és elrabolja a magyaroktól a saját országukat.”

„Nincs hatalmas nemzetközi összeesküvés a magyarság tönkretételére, nincsenek titokzatos ellenségek, akik sötét szobában azon gondolkodnak, hogyan tehetnék tönkre Magyarországot.”

„Mi lenne, ha a pénzeket, a támogatásokat nem mindig azok kapnák, akik a leggazdagabbak?”

„Mi lenne, ha sportcsarnokok, stadionok és templomok helyett fognánk magunkat és az össze pécsi társasházat és panelt, ami régen épült, felújítanánk?”

„Mi magyarok így fogjuk érezni a klímaváltozást, a brutális, hetekig tartó hőségekkel, és a kiszámíthatatlan időjárással. Mi lenne, ha egy kormány ezzel foglalkozna.”

„Akiknek szükségük lenne a közösség és a család szeretetére és segítségére, azok semmit nem kapnak. Sok százezer fiatal hagyta el az országot. Olyan országot szeretnék, ahol mindenki fontos, ahol mindenkire szükség van. A pénzt az emberekbe kell visszaforgatni.”

„Nem azért állította le az Európai Unió a támogatásokat, amiről a kormány hazudozik, hanem azért, mert úgy döntöttek, hogy elég volt a korrupt rendszerből.”

„Az európai adófizetők azt mondták, nem akarják tovább finanszírozni Mészáros Lőrinc nászútját a luxusjachton.”

„Ahhoz, hogy az uniós pénzek megint oda kerüljenek, ahová valók, azaz az emberekhez, kormányt kell váltani.”

„Az agrártámogatások nyolcvan százaléka a tíz leggazdagabb földesúrhoz megy. A feudalizmusban nem voltak ekkora birtokok.”

„A következő kormánynak az is a feladata, hogy azokat, akik bűncselekménnyel szerezték a vagyonukat, elszámoltassa. Addig nem lesz béke ebben az országban, amíg nem lesz igazság.”

„Az egyik első törvényünk legyen az, hogy ha valaki miniszterelnök, miniszter, állami vezető, akkor sem ő, sem a családtagjai nem kaphatnak állami támogatást, nem indulhatnak közbeszerzésen.”

„Nézzék meg, mit csinált Orbán ezzel az országgal, hogy mennyire lettünk páriák a világban, mi, akik bezzegország voltunk korábban. Komoly feladata lesz a kormánynak, hogy visszaállítsa a nemzetközi tekintélyünket.”

„Csak az a demokrata miniszterelnök, aki nem harminc évre tervez. Aki harminc évre tervez, azt diktátornak hívják.”

Videóösszefoglaló az eseményről:

Ez pedig a Szabad Pécs élő videója: