Mikulás napja alkalmából a német Viessmann pécsi szolgáltatóközpontja ajándékokkal lepte meg a Szőnyi utcai óvoda apróságait, a készségfejlesztő játékokat csütörtök délelőtt adták át.

Ahogy minden pécsi oviban, úgy a Koch Valéria Iskolaközpont Szőnyi utcai óvodájában is „látogatást tett” csütörtökön a Mikulás, de az uránvárosi intézmény apróságait emellett egy másik meglepetés is várta.

Sebastian Debes (balra) adta át az ajándékokat

A német Viessmann pécsi szolgáltatóközpontja ugyanis rengeteg készségfejlesztő játékkal lepte meg az óvodát, az ajándékokat Sebastian Debes, a Viessmann pécsi szolgáltatóközpontjának vezetője adta át. Az apróságok azonnal „használatba is vették” a játékokat, nagy lelkesedéssel láttak neki az építkezésnek.

Decsi István (jobbra) felidézte, egy éve dolgozik Pécsett a világcég

Decsi István, Pécs alpolgármestere köszönte meg az ajándékokat, felidézve, a Viessmann központja egy éve jelent meg Pécsett, és már a harmadik oktatási intézménynek nyújt valamilyen támogatást. Húsvétkor a Koch Valéria Iskolaközpont Dugonics utcai óvodájának adtak sportszereket, a közelmúltban a Simonyi Károly Szakközépiskola kapott egy félmillió forint értékű kazánt, amelyen a gázszerelő tanulók gyakorolhatnak, most pedig a Szőnyi utcai ovisok kaptak rengeteg játékot.

A picik azonnal birtokba is vették az óvoda új játékait

Ahogy az ismert, a fűtési és hűtési rendszerek gyártásával foglalkozó német Viessmann tavaly jelentette be, szolgáltatóközpontot nyit Pécsett, 50 új állást teremtve. Sebastian Debes, a már működő pécsi központ vezetője lapunknak a közelmúltban azt nyilatkozta, már meg is van az 50 dolgozójuk, azonban az a céljuk, hogy ezt egy év múlva megduplázzák.