Szigorítás ide vagy oda, a pécsi óriáskerék továbbra is forog

Néhány kisebb változtatás mellett a járványügyi szigorítások elrendelése után is nyitva marad a pécsi óriáskerék.

Sok jó hírrel nehezen tudunk szolgálni a pécsieknek Orbán Viktor hétfőn bejelentett komoly járványügyi szigortásai után, eggyel viszont biztos: a Lánc utcai rendelő előtt október végén felállított 50 méteres óriáskerék továbbra is forog és várja azokat, akik új látószögből szeretnének letekinteni a városra. A kormányintézkedések ugyan konkrétan nem vonatkoznak az óriáskerekek üzemeltetésére, viszont néhány kisebb változásról azért érdemes beszámolni Pécs legújabb látványosságának működésével kapcsolatban.

Megváltozott az óriáskerék nyitvatartása

A hivatalosan Hungary Diamond Wheel néven futó – illetve forgó – 180 férőhelyes kerék ügyvezetője, Horváth Mihályné lapunknak elmondta, hogy noha a maszk viselése a pénztárnál és a kabinok előtti sorban eddig is kötelező volt, mostantól viszont már a fülkékben is az. A kabinokat természetesen továbbra is fertőtlenítik minden egyes használat után.

A fülkékben is kötelező a maszk

Megváltozott továbbá az óriáskerék nyitvatartása is: november 11-től hétfőtől péntekig 14 órától 19 óráig, míg szombaton és vasárnap 11 órától 19 óráig ülhetünk rá fel.
Horváth Mihályné mindemellett kiemelte: miután a rendeletben foglaltakat behatóan áttanulmányozták, nem kizárt, hogy néhány napon belül további módosításokat vezetnek be a kerék működésével kapcsolatban.

Ahogy azt korábban megírtuk, a „Pécs Eye” a tervek szerint első körben májusig lesz látogatható, addig az önkormányzatnál felmérik a népszerűségét, majd pedig mérlegelik, hogy tovább is érdemes-e a működtetni. Az óriáskerékkel az önkormányzatnak két fő célja van: egyrészt szeretnék a belváros és a Zsolnay-negyed közötti gyalogos forgalmat erősíteni, másrészt a várost egy egészen új szögből szeretnék vele megmutatni a helyieknek és az ide látogatóknak.

Videónk az óriáskerékről: