9 dolog, amit ki kell próbálnod decemberben!

Ha valamikor, akkor decemberben igazán bepörög Pécs! Ha nincs energiánk válogatni és szelektálni a happeningek között, akkor segítünk! Összegyűjtöttünk kilenc eseményt, amelyeken szinte kötelező ott lenni és részt venni pécsiként. Íme, a decemberi listánk.

hirdetés

1. Kézműves ajándékkészítő workshopok

Próbálunk nem csak a karácsonyi időszakról írni, de a kézműves ajándékkészítő workshopokat muszáj megemlítenünk, hiszen annyi izgalmas programon vehetünk részt, hogy győztünk összegyűjteni őket. Itt írtunk bővebben a sütemény, gyógykrém, masszázstömb és nemezszütyő-készítő eseményekről.


2. Karácsonyi vásárok

Na jó, még egy utolsó karácsonyi! Ahogy már biztos mindenki találkozott vele, a Széchenyi téren 100%-os az ünnepi hangulat, (bővebben itt), ezen kívül a helyi dizájnerek által szervezett karácsonyi vásár változata, a Renesound Karácsonyi Design&Art Piaca is remek kezdeményezés (bővebben itt), végül látogassunk el a Karácsonyi Aszpik Pop Up Boltba is, az eseményt itt találjuk.

Adventi fényekben úszik a város


3. Zárd Halott Pénzzel az éved

Marsalkó Dávid Pécsen indult szólóprojektjéből itt lett hét fős élőzenekar, amely az elmúlt években országszerte és határainkon túl is bizonyított klubkoncerteken és fesztiválszínpadokon egyaránt. December 26-án koncertezik a csapat városunkban, amire még mindig vannak szabad helyek!


4. Kamarás Iván: Sinatra és kortársai

A december 27-i, Idegenek az éjszakában előadás alatt a ’30-as, ’40-es és ’50-es évek ikonikus dalai csendülnek fel. A dalok között Kamarás Iván személyes emlékeit, élményeit is megosztja a nézőkkel, amelyekhez színészként vagy magánemberként kötődik, az adott kor ihletésében. Mivel a művész pécsi születésű, sok kedves pécsi emléket idéz majd fel ezen az estén. Bővebb információ itt!


5. Karácsonyi használtruha-vásár

A Csinos Presszóban december 18-án vasárnap lesz egy Garage Sale jellegű használtruha-vásár. Mi imádjuk az ilyen kezdeményezéseket, és a létszámból kiderül, hogy nem vagyunk ezzel egyedül! Még a karácsony kezdete előtt érdemes körülnézni, hátha ráakadunk izgalmas darabokra. Ha eladni szeretnénk, arra is nyílik lehetőség. Bővebb infó itt!

ruha


6. Jótékonysági plakátvásár az Apollóban

December 17-én, szombaton délután ismét jótékonysági plakátbörze lesz az Apolló moziban. Ez azt jelenti, hogy a mozi kiárusítja az aktuális és kultikus plakátjait, a bevételből pedig a külterületi iskolások mozizhatnak, akiknek erre egyébként nincs lehetőségük. Az esemény fényét emelendő jó zenét ad Seta & Hangya, az aprónépnek pedig nonstop mesefilmek a kisteremben. Licit, turkáló, süti, tea, futkosó gyerekek, izgatott felnőttek – irány a plakátvásár! Esemény itt.


7. Utolsó slammelés az évben

Decemberben sem maradunk Slam Poetry Club nélkül! Az idei év utolsó témája a hűség lesz. A slammerek nyereményeit ezúttal a Bagolyfészek Könyvesbolt ajánlotta fel, és az ünnepekre való tekintettel könyvutalványokat is kap minden résztvevő. Jelentkezni itt tudunk.


8. Adományozz dobozt könyvért cserébe!

Ha szeretnénk megajándékozni a hátrányos helyzetű gyerekeket, csak annyit kell tennünk, hogy egy dobozba elhelyezünk egy könyvet és pár apróságot, majd választunk a dobozért cserébe egy könyvet december 3-án, a Csorba Győző Könyvtárban. A Facebook-eseményt itt találjuk!

karácsony, ajándék, christmas, szenteste, kézműves, ünnep


9. Tibi atya és a Band of Streets

5 éves a Band of Streets, ez alkalomból pedig Tibi atyával karöltve hatalmas szülinapi bulinak lehetünk fültanúi. A Humbák Művekben megrendezett koncert december 16-án, pénteken lesz, levezetésképpen pedig retró diszkóban lazulhatunk. Bővebb információért kattints ide.