16 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapSportLabdaA Paks lesz a PMFC ellenfele a Magyar Kupában

A Paks lesz a PMFC ellenfele a Magyar Kupában

A MOL Magyar Kupa következő körében a pécsiek a tavalyi döntős tolnaiakat kapták ellenfélnek.
Ha a PMFC labdarúgócsapatánál lehetett volna kívánni ellenfelet, biztosak vagyunk benne, hogy nem a Paksot kérték volna. NB II.-es „kiscsapatként” ugyanis a Magyar Kupa legjobb 64 együttese között szerencsésebb, ha vagy egy alacsonyabb osztályú ellenfél jön szembe, vagy pedig egy igazi nagyágyú. Előbbi esetben ugyanis esélyes a továbbjutás, utóbbiban pedig legalább egy telt házas meccsen költözhet vissza a békeidőkbeli futballhangulat a Stadion utcába.

Ehhez képest, talán a lehető legrosszabban alakult a tegnap késő esti Mol Magyar Kupa sorsolása a PMFC számára, a 32 közé jutásért ugyanis a Paks jön majd Pécsre. Az a Paks, amelyik tavaly döntős volt a kupában, és amely stabil élvonalbeli együttes lévén favoritként érkezik majd. És amelyik Paks valószínűleg nem fog 6000 pécsi drukkert „rávenni”, hogy kilátogasson a stadionba.

Persze abból kell főzni, ami van. Hogy legyen pozitívum is, a hazai pálya kifejezetten előnyös lehet Weitner Ádám legénységének, hiszen a bajnokságban eddig minden meccsét behúzta Pécsett a PMFC, és a kupában egyetlen találkozó dönt a továbbjutásról.

A Paks elleni derbit szeptember közepén fogja játszani a Pécs, de, hogy 17-én vagy 18-án, az majd csak a napokban fog kiderülni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő