Tudjuk, hogy senkinek nem akaródzik kilépni az óvó klímák öleléséből, de augusztusban igazán megéri kimozdulni, és a nyakunkba venni a várost. Immár hagyományosan, kilenc szuper programot mutatunk, amiket érdemes felvenni a bakancslistánkra. 

hirdetés

Hajtsd meg te is a megye egyetlen szárazmalmát

Orfűn az idei szezonra újították fel a megye egyetlen szárazmalmát, amiben egykoron lovak hajtották a malomkereket, most pedig akár mi is beállhatunk meghajtani a kétszáz éves szerkezetet. A szárazmalom a vízi- és papírmalom mellett található és próbálható ki! Részletek itt!

Vedd nyakadba a Balaton-felvidéket útikalauzunk segítségével

Ha Badacsony, Tapolca vagy Tihany az úti célod, mindenképpen olvasd el élménybeszámoló és kedvcsináló cikkünket arról, merre érdemes kirándulni a Balaton-felvidék környékén, ha nem csak napozni és pancsolni szeretnénk.

Próbáld ki Pécs legújabb vendéglátóegységeit

Az elmúlt hetekben nyílt sváb étterem a Hársfa úton – amit már jól megszokott tesztelő brigádunk is értékelt –, de nyílt termelői üzlet is a Király utcában, ahol mindenki megtalálhatja gyermekkora kedvenc ízeit. A nyáron végre kinyitotta kapuit a Kóstolda nevű autentikus roma étterem, sőt, cukrászda is nyílt, ahol a fagyikon túl találunk még diétás termékeket, laktóz-, tej-, cukormentes és vegán süteményeket is.

A Krédliben autentikus sváb ételeket kóstolhatunk

Lesd meg az év egyik leglátványosabb égi jelenségét

A Perseida-meteorraj minden évben augusztusban zúdít hullócsillagokat a bolygónkra. Ilyenkor az esti fényekért rajongók látványos műsorra készülhetnek. A legsűrűbb meteorhullás augusztus 11–13. között, éjfél és hajnali kettő körül lesz, ám a jelenségnek van egy kitolódó időszaka, ami azt jelenti, hogy ezeket a napokat követően és még utána is van esélyünk elkapni pár fényes zuhanó csillagot. Keressünk egy várostól távoli, kevésbé fényszennyezett magas pontot, ahol párunkkal vagy baráti társasággal szemlélhetjük a nyáresti jelenséget.

Búcsúztasd a szünidőt egy gigantikus családi fesztivállal

Szamárság lenne otthon maradni, és kimaradni az év egyik legnagyobb családi fesztiváljából, a Zsolnay-negyed Szamárfül Családi Fesztiváljáról. Augusztus 23–25. között a negyed egy nagy játszóházzá változik, ahonnan a gyerekek tuti nem akarnak majd hazamenni. Az ingyenes fesztiválon lesznek zenés-táncos programok, rengeteg kreatív program, tudományos-fantasztikus rendhagyó órák, látványos buborékkészítés, előadások és még sok-sok program, amikre rákattanhatnak a kicsik. Részletek itt!

Ismerkedj meg közelről a repülőkkel Pogányban

Érdekelnek a repülők? Mindig elbűvöl, ha egy gépet látsz a levegőben? Kacérkodsz az ejtőernyős ugrás gondolatával? Akkor az augusztus 24-e a te napod lesz, a Pogányi Repülőnapon ugyanis látványos légi bemutatókat láthatsz, közelről megismerkedhetsz a katonai-, rendőrségi-, és mentőhelikopterekkel is, de lesz sétarepülés és ejtőernyős ugrás is. A rendezvény 14 év alatt ingyenes.

Találkozz a baranyai autóversenyző sztárral

Az autósport szerelmesei találkozhatnak augusztus 24-én a pécsi Kart Arénában Michelisz Norberttel és a M1RA csapattagjaival. A közönségtalálkozós gokartverseny nevezési díjainak bevételével, plusz a csapat és a szervezők felajánlásaival az ÉFOÉSZ Baranya Megyei Egyesületét segítik majd a szervezők. Részletek itt!

Állatkodj a nyár utolsó péntek estéjén az állatkertben!

A nyár utolsó péntek és szombat estéjén, augusztus 30–31-én, idén is kétnapos állati élményben lehet részünk. A Pécsi Állatkertben lesznek éjszakai látványetetések, fényfestés, varázsóra, éjszaka hangjai minikoncert, madarász-bemutató, valamint lampion- és álarckészítés is. A programok mindkét nap 17.00–23.00-ig tartanak, a kisvasút pedig mind a két este 18.00-kor indul, ingyenesen. Részletek itt!

Kóstold meg Pécsen is az ország tortáját

Idén a Magyarország Tortája versenyen Tóth Norbert dunaföldvári cukrászmester alkotása, a Boldogasszony csipkéje győzött, a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt pedig Gyuris László szegedi cukrászmester nyerte a Kicsi Gesztenye tortával. A kiváló édességeket hamarosan pécsi cukrászdákban is meg lehet majd kóstolni.

Hirdetés