Barátaiddal nyomoznátok? Hajrá!

Egyre több olyan eseménnyel találkozhatunk, ahol Pécs különböző kávézóiban és éttermeiben néhány órára Poirot vagy Columbo helyébe képzelhetjük magunkat. Mire készüljünk, hogyan lehet teljes az élmény? Utánajártunk. 

hirdetés

Manapság reneszánszát éli a társasjáték: legyen az otthon, vagy klubban elővehető partijáték, esetleg izgalmas nyomozós vacsora pár baráttal. Utóbbiakba egyre gyakrabban ütközünk bele a közösségi oldalakon meghirdetett események között, így utánajártunk, mi is a népszerűség titka, pécsi nyomozós játékok szervezőit kérdeztük.

Minden alkalommal más bőrébe bújhatunk, többed magunkkal!

Először is fontos tudni, hogy habár a történetek általában valamilyen bűntény felgöngyölítésére épülnek, a szervezők törekszenek rá, hogy mindig új szereplőket, helyszíneket eszeljenek ki, hogy sosem váljon unalmassá a nyomozás. Bérgyilkosok, beépített ügynökök, maffiafőnökök, egyszerű civilek, örömlányok, idősek és fiatalok, nők és férfiak vegyesen lépnek be a sztoriba és minden esemény váratlan fordulatot vehet. 

– A rejtélyes vacsorák népszerűsége abban rejlik, hogy interaktívak, az este nemcsak a finom menüsorról szól, hanem élményt nyújt a résztvevőknek. Manapság nem kell ahhoz alkalom, hogy beüljenek az emberek étterembe, de ezek a játékok tényleg élményt adnak, egy pluszt az estéhez. Nagyon széles körben játsszák, 16 éves és 67 éves is vett már részt a játékon, akik nem biztos, hogy más körülmények között egy asztaltársasághoz kerülnének. Játékvezetőként is jó látni, hogy a kezdeti 10 perc feszengés után mindenki feloldódik és tényleg együtt játszik – mondta el lapunknak tapasztalatait Horváth László, a Rejtvények Nyomában ügyvezetője.

A nyomozók a legtöbb játék alkalmával nem csak élményeket, de valamilyen emléket is hazavihetnek

Hogy készüljek fel a játékra?

Felkészülést gyakorlatilag nem igényel, a játékot megelőző 20-30 percben a játékvezető minden esetben ismereti a szabályokat.

Általában mindenki kap egy karakterkártyát és a játékvezető elbeszélget a játékosokkal, hogy biztosan minden érthető legyen. A résztvevők bátran tudnak kérdezni is tőle, és ha esetleg megakad a nyomozás – amire ritkán kerül sor –, akkor a játékvezető egy-két kérdéssel vissza tudja terelni a nyomozókat a helyes ösvényre.

Mi a különlegessége ezeknek a programoknak?

– Célunk, hogy összetett, egész estés programot nyújtsunk. Mindemellett a játékok témája, felépítése és hangulata magával ragadja a résztvevőket. Lehet szó logikai társasjátékról vagy szerepjátékról, a krimi kedvelői biztosan találnak számukra megfelelő kikapcsolódási lehetőséget. A Rejtélyes Vacsoraestek esetében pedig a finom ételek és italok még jobban fokozzák a jó hangulatot – árulta el Tóth-Kozák Anita Mariann, a Rejtélyek Háza régióvezetője.

Hozzátette, számos játéktípus és történet közül választhatnak az érdeklődők, kibújhatnak a hétköznapok súlya alól és önfeledten játszhatnak, akár egy finom vacsora mellett.

A játékok bárhová kitelepíthetők, típustól függően a nappali, de akár az egész város játszótérré válhat

Korábban kollégáink is részt vettek egy rejtélyes vacsorán és egy detektívhétvégén, beszámolójukat IDE és IDE kattintva olvashatjuk. 

Hol tehetjük próbára legközelebb nyomozói képességeinket? 

Detektív Hétvége Pécsett – április 13.

Adott egy térkép, egy feladatsor és egy rejtély, melyet csak Pécs nevezetes helyszíneire ellátogatva tudnak a résztvevők megoldani. Minden helyszínen egy újabb nyom, feladat, fejtörő. Mintha csak egy Agatha Christie-regény főszereplői lennének.

További részletek ITT.

Maffiaest, nyomozós vacsora – április 13.

Kellemes, hangulatos környezetben, ízletes vacsora közben – kibújva a hétköznapok mókuskerekéből – kell a társaságnak egy rejtélyt megoldani.

A történet szempontjából fontos a létszám és a nemek aránya is, így a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, mivel az adott létszámra alakítják a megoldandó ügyet a szervezők, a Rejtvények Nyomában csapata.

A részvételi díj 5400 forint fejenként, ami tartalmazza a 3 fogásos olasz ízvilágú vacsorát és 2-3 óra rejtélyekkel teli nyomozós játékot.

IDE kattintsunk a részletekért!

Haláli Játék – Húsvéti Különkiadás – április 20. 

Ha szeretnénk pár órára egy izgalmas, beszélgetős, nyomozós, egymást átverős játék résztvevői lenni, ne habozzunk jelentkezni a Haláli Játék által szervezett húsvéti nyomozásra. Húsvét alkalmából pedig két meglepetéskaraktert csempésznek a játékba a kitalálók.

– Ez valójában a sokak által ismert gengszterek vs. polgárok játék pécsi, itt kifejlesztett verziója, rengeteg különféle szerepet dolgoztunk ki hozzá. Úgy gondoljuk, nem kell ide sem klasszikus értelemben vett szerepjáték, sem színészek, de még külön vacsora sem, maguk a játékosok a főszereplők. Talán éppen ez a legvonzóbb benne. A szereplők általában még (játék)haláluk után is nyomon követik a játék eseményeit. Egy biztos: aki eljön, az hosszú távon sokkal könnyebben detektálja, ha valaki hazudik neki. A korcsoport, a foglalkozások, a játékban szerzett gyakorlat is mind-mind különbözik. Volt már, hogy egy éppen Pécsett járó baráti társaság esett be a nyílt játékra, de zárt játékot tartottunk már karácsonyi ajándékként családnak is – mesélte Kőműves Glória, játékvezető.

KATT a további információkért!

Még izgalmasabb lehet a nyomozás, ha korhű öltözékben veszünk részt rajta 
hirdetés

Hirdetés