Pécsett idén online tartják a magyar kultúra napját

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, hagyományosan ilyenkor Pécs különböző intézményeiben nagyszabású programokkal készülnek. Sajnos az idei év más, természetesen a járványhelyzet miatt. Ennek ellenére nem feledkeznek meg erről a fontos ünnepről, több online esemény is lesz. Mutatjuk. 

hirdetés
Uránia Mozi

A kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt, ezért január 22-e az ünnepnap.

A virtuális térben hallgathatjuk a Pannon Filharmonikusokat

Négy fontos magyar művet hallhatunk a Pannon Filharmonikusok előadásában január 22-én a magyar kultúra napján. A koncertet élőben közvetítik a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterméből. A hangversenyt vezénylő Varga Gilbert vezető karmesterrel beszélgettünk az esemény kapcsán, cikkünket IDE KATTINTVA találjuk.

Lackfi Jánossal ünnepli a magyar kultúra napját a ZSÖK

Zene és szöveg egyesül Pécsett a magyar kultúra napján! Január 22-én Lackfi János költő a 13 fős Fugato Orchestrával érkezik a Kodály Központba. Az verses koncertet élő online közvetítés keretében láthatja-hallhatja a közönség. Bővebben ITT ÍRTUNK erről.

Pécsi kulturális szakemberek szólalnak meg

A koronavírus-helyzet miatt a magyar kultúra napját idén, a hagyományokkal ellentétben nem rendezvénnyel köszöntik a pécsi könyvtárban. 4 online videójukban a pécsi kulturális élet szereplői mondanak pár gondolatot arról, miként élik meg a járványhelyzetet, mivel foglalkoznak épp, mik a terveik, egyáltalán hogy érzik magukat ebben a teljesen más világban. RÉSZLETEK ITT.