Hirdetés

Egy épített medence végtelen szórakozást és kikapcsolódást kínál, az elmúlt években pedig igencsak megugrott az épített medencék iránti kereslet. Ezek ára ugyan magasabb és a kivitelezés ideje is hosszabb, de a végeredmény magáért beszél.

A tervezés során is érdemes már hosszú távon gondolkodni és megtervezni az élmény- és világításelemeket, melyek a premiummedence.hu medence építés lehetőségeinek végtelen skáláját kínálják.

Az innovációk számos új és izgalmas trendet hoznak a 2023-as esztendőre is. Akkor is érdemes ezeket tanulmányozni, ha új medencét szeretnénk, de akkor is, ha csak egyszerűen szeretnénk felújítani, felfrissíteni otthoni medencénket.

Az idei trendek

A minimalizmus egy népszerű belsőépítészeti trend, ami a medenceiparban is utat tör magának. Ez a trend a tiszta vonalakra és az egyszerű formákra összpontosít, így a medence egy elegáns és modern kiegészítője lehet az udvarunknak. A minimalista medencetervezés tartalmazhat egyszerű formákat, például téglalapokat vagy köröket, valamint semleges színeket és textúrákat is, melyek zökkenőmentesen illeszkednek a környezetbe.

Az olyan természetes anyagok, mint a kő és a fa egyre népszerűbbek a medencék esetében is. Ezek az anyagok melegséget és szépséget kölcsönöznek a medencetérnek, egy fából készült deszkázat, egy sziklás vízesés mindenképp elegáns megoldást jelent.

Az épített medencék esetében egyre nagyobb hangsúly helyeződik a különböző élményelemekre is, mint a vízesés, szökőkutak, buborékfújók. Ezek a funkciók nemcsak eleganciát kölcsönöznek a medence területének, hanem megnyugtató és egyben szórakoztató környezetet is biztosítanak. A fenntarthatóság számos iparágban növekvő trend, és ez alól a medenceipar sem kivétel.

A földbe épített medencék egyre energia hatékonyabbá válnak, olyan funkciókkal, mint a változó fordulatszámú szivattyúk, a fűtésre használt hőszivattyú és az automatizált medencefedelek, melyek, csökkentik az energiafogyasztást és pénzt takarítanak meg. Az éjszakai világítás is fontos szempont, a legújabb trend pedig a kreatív és dinamikus világítás beépítése.

Az épített medencék előnyei

Vannak olyan megoldások, melyek egy földfelszín feletti, vagy félig, vagy akár teljesen a földbe süllyesztett medence esetében nem kivitelezhetők. Így ezek a modern megoldások az épített medencék esetében működnek csak. Ami azt is magával hozza, hogy az idei év slágere lett az épített medence, aminek igen sok előnye van a műanyag medencékkel szemben.

Egy otthoni épített medence tartós megoldást kínál a pihenésre, sportolásra, kikapcsolódásra, de érdemes odafigyelni a téliesítésére és a karbantartásra is. Az épített medencék növelhetik az ingatlanunk értékét is, egy jól tervezett és karbantartott medence befektetésnek sem utolsó. Teljes mértékben testre szabhatók, nagyobb tervezési rugalmasságot kínálnak bármilyen végeredmény eléréséhez. Megfelelő telepítéssel és gondozással egy életen át tarthatnak.

A beton az egyik legmegbízhatóbb medenceburkolati megoldás, páratlan tartóssága és szilárdsága kitart kedvezőtlen időjárási viszonyok és nagy igénybevétel esetén is. A beton ellenáll a foltoknak, a karcolásoknak, a betonmedencék élettartama legalább ötven év, ezért is egyre népszerűbbek hazánkban is.

(x)

Hirdetés