21 C
Pécs
szerda, május 15, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletNem bírt otthon a Nyíregyházával a PMFC

Nem bírt otthon a Nyíregyházával a PMFC

Hiába jétszott jobban ellenfelénél, az átütő erő hiányzott a PMFC-ből a Nyíregyháza elleni hazai bajnokin, így 0-0-val zárult a találkozó.

Hat forduló után is veretlenül állt az NB II. tabellájának negyedik helyén a PMFC a Nyíregyháza elleni hazai bajnoki előtt, így a találkozó tétje az volt, hogy meg tudja-e tartani makulátlan mérlegét saját pályáján Weitner Ádám legénysége. A Pécs ugyanis három idegenbeli iksz mellett a Stadion utcában eddig mindhárom meccsét hozta a szezonban.

Ez pedig láthatóan adott egy olyan magabiztosságot a PMFC-nek, amivel gyakorlatilag az első perctől kezdve kézbe tudta venni a meccs irányítását. A vendégek kontrákra rendeződtek be, de sok sót nem ettek meg Rácz és Katona között a nyíregyházi támadók. Mindeközben sokáig az igazán nagy helyzet nem akart jönni. Az első félidő derekán aztán egy védelmi hiba után Tóth-Gábor léphetett ki, és 14 méterről lőhetett – Nagy Sándor azonban hatalmasat védett.

Akadt még néhány kisebb lehetősége a Pécsnek a szünet előtt, de gól nem született – igaz az első félidőben sok minden benne volt, de az, hogy a esetleg a vendégeke találnak be Helesfay kapujába, nem.

A szünet után sem változott érdemben a játék, hacsak annyiban nem, hogy az idő előrehaladtával egyre inkább vált tanácstalanná a PMFC. A betömörülő Nyíregyházán nem találták a fogást a pécsiek, Tóth-Gábor hiába küzdött elől, Kocsis és Harsányi sem tudta megbontani a vendégek védelmét a széleken. Aztán jött is csereként Hegedűs, a beállása után pedig sokkal veszélyesebb is lett a hazaiak játéka. Tóth-Gábor előbb ajtó-ablak helyzetben nem tudott betalálni – egy bevetődő védő mentett előle –, majd ismét a pécsiek csatára volt a főszereplő, de fejese a jobb kapufáról pattant ki.

Ekkor úgy tűnt, hogy talán jö majd az áttörés, de a hajrához érve már nem jött több ziccer. Néhány keményebb belépő a meccs végén még borzolta a kedélyeket, de egyik csapat sem tudta bevinni a győzelmet jelentő találatot.

A PMFC játékosainak szájíze valószínűleg kicsit kesernyés volt a lefújás után, hiszen ezzel odalett a pécsiek makulátlan hazai mérlege. Igaz, nagyon nem érdemes keseregni, hiszen hét fordulót követően továbbra is veretlen Weitner Ádám csapata.

PMFC–Nyíregyháza 0-0
Labdarúgó-Merkantil Bank Liga, 7. forduló. Pécs, 1800 néző. V.: Móri Tamás (Bede, Bertalan)
PMFC: Helesfay – Mayer (Gera, 86.), Rácz, Katona, Hadaró – Szeles, Kesztyűs – Kocsis (Svedyuk, 86.), Nikitscher (Hegedűs, 72.), Harsányi – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.
Nyíregyháza: Nagy S. – Baki, Papucsek, Gengeliczki – Farkas (Pataki, 64.), Márkus, Sigér (Csősz, 79.), Vass P., Jánvári – Adamcsek (Kovács, 79.), Gresó (Szokol, 64.). Vezetőedző: Huszák Géza.

További eredmények:

Soroksár–Siófok 2-1
Szentlőrinc–Mosonmagyaróvár 1-1
Ajka–Győr 0-1
Dorog–Budafok 0-0
Kazincbarcika–Csákvár 2-0
MTK–Kozármisleny 6-1
Szeged–Békéscsaba 3-3
Tiszakécske–Haladás 2-0

Fotó: PMFC / Kurdi József

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő