8 dolog, amit próbálj ki márciusban!

Nemrég megírtuk, hogy ha már nagyon ki vagyunk éhezve a fesztiválszezonra, akkor a tavasz kellemes meglepetéseket tartogat számunkra. Most a szokásos ajánlónkban további kulturális és szabadidős programokkal egészítjük ki a márciusi listát. Válogass és élvezd a tavaszt!

hirdetés
1. Vegyél részt a Frankofón Filmnapokon

Március 7-12-ig újra Frankofón Filmnapok és Filméjszaka lesz az Apolló moziban. A részletes programmal még váratnak a szervezők, ezért lessük a Facebook oldalukat!

2. Ismerd meg a popzene és feminizmus kapcsolatát!

A Szenes Klubban tartandó kurzus a hatvanas évektől napjainkig tekinti át a nők szerepét a popzenében, a poptörténeti áttekintést tágabb zeneipari és társadalmi környezetbe helyezve. Lesz szó a női popzenészek és a feminizmus kapcsolatáról, a női zenészek/sztárok reprezentációjáról és szerepvállalásáról, és mindezen keresztül a popzenéről, mint társadalomformáló erőről. A programsorozat március 16-án 14 órától március 17. 17:óráig tart.

3. Nézz meg egy szívszorító történetet!

Az Akvárium ősbemutatóját a Művészetek és Irodalom Házában nézhetjük meg, mely egy szívbemarkoló történetet mesél el romák és fogyatékossággal élők bevonásával. A pécsi Keret Alkotó Csoport darabja az előítéletekről és a befogadásról szól. Március 9-én 18 órakor lesz az előadás. Az eseményt itt találjuk.

pexels-photo-207691

4. Vegyél részt túrán, kutyusoddal!

A Baranya Megyei Szabadidősport Szövetség izgalmas, 10 kilométeres kutyagolást szervez az Égervölgyben március 12-én, vasárnap, a tavasz apropóján. A túrán bárki részt vehet, akinek a kutyusa szociális és szófogadó az erdőben is – kattints ide a részletekhez!

5. Hallgasd meg Milbacher Róbert előadását Arany Jánosról!

Dr. Milbacher Róbert, PTE BTK Klasszikus Irodalomtörténeti és Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék tanszékvezetője segít eligazodni Arany János írásaiban, közben olyan eddig nem, vagy kevéssé ismert dolgokat tudhatunk meg a 200 éve született költőről, amik talán közelebb hozhatják a mai olvasóhoz a személyét, és talán még egyes műveire is frissebb szemmel tudunk rápillantani a továbbiakban. Unalmas-e Arany János? Megtudhatjuk március elsején 10 órakor a Csorba Győző Könyvtárban.

6. Improvizálj a Mecseki Láthatatlanokkal!

A Csinos Presszó egy estére az 1950-es évekbeli Péccsé változik. Mecseki Láthatatlanok előtt tisztelegv szerveznek interaktív detektív játékot az Improvokál Társulat tagjai. Március 2-án 18 órától a Cluedo szerű játékhoz hasonlóan vehetünk részt az eseményen. A produkció a Mecseki Láthatatlanok történetén alapul, ám az előadás szigorúan fiktív karakterekkel és történetszállal állít emléket a pécsi hősöknek! A facebookos eseményt itt találjuk!

pexels-photo-248542

7. Próbáld ki a siklóernyőzést!

A pécsi Siklóernyős Iskola március 18-án szervez gyalogos, hátimotoros és trájkos képzést is a pogányi repülőtéren. Ha mered azért, ha nem mered, azért próbáld ki – itt még több információt kaphatunk!

8. Próbáld ki a “Maminbaba”, a babahordozós fitnesz órát!

Minden pénteken igazán szórakoztató, mégis csinosító mozgásformát próbálhatunk ki latin táncalapokkal, amely könnyen követhető elemekből áll. Nagy előnye, hogy a gyermeket kétéves korig nem kell másra bízni, mert a Maminbaba órák alatt a babák hordozóba kötve, vagy még a pocakban ringatóznak kellemes dallamokra. A picik szinte mindig elalszanak, mialatt anyukájuk kikapcsolódik az észrevétlen fogyókúra alatt. Az órát a Zsolnay Negyedben március 3-án a , 10-én, 17-én és 24-én próbálhatjuk ki.8