Pedofíliával vádolták meg Woody Allent

Nemi erőszakkal vádolta meg Woody Allent az egyik nevelt lánya, amit a négyszeres Oscar-díjas rendező állítólag akkor követett el rajta, amikor még csak 7 éves volt – közölte vasárnap weboldalán a Hvg.hu a CNN-re hivatkozva.

hirdetés

Dylan Farrow a The New York Times internetes kiadásában egy szombaton megjelent blogbejegyzésében azt állította, hogy az eset 1992-ben történt.

Farrow nem részletezte, hogy milyen szexuális tettlegességben volt akkor része, de azt állította, hogy a nevelőapja több más alkalommal is kellemetlenül intim közelségbe került hozzá.

woody allen

Mia Farrow, aki 12 éven át volt Woody Allen volt élettársa, 1992-ben vádolta meg először a rendezőt Dylan molesztálásával. Ezt azután tette, hogy kiderült: partnere viszonyt folytat a színésznő egy korábbi kapcsolata alatt örökbe fogadott nevelt lányával, Soon-Yi Previnnel.

Allen akkor tagadta a pedofília-vádakat, ám a botrány súlyos kárt okozott imidzsének.

Hétvégi blogbejegyzésében Dylan Farrow azt állította, hogy a gyerekkorában történt incidens tartós lelki károkat okozott benne. A nyilvánosság elé lépését azzal indokolta, hogy Hollywood a történtek ellenére még mindig befogadja és elismeri a művészt.

Woody Allen a hétvége folyamán nem kívánta kommentálni a vádakat.