Ha most ébredt, csak ezt olvassa el!

Sok hír egy rövid cikkben azoknak, akik utálnak olvasni, de kíváncsiak, mi történt kedden Pécsett.

hirdetés

MÁRCIUS KÖZEPÉTŐL ZÁRVA LESZNEK A BEVÁSÁRLÓKÖZPONTOK

A parlament kedden elfogadta azt a javaslatot, amelynek értelmében vasárnap pihenőnap lesz a kereskedelemben dolgozóknak. A jogszabályban kivételként rögzítették, hogy az adventi időszakban és az év egy szabadon választható vasárnapján nyitva lehetnek az üzletek – ugyanakkor azonban számos engedmény található a kereskedők részére.

300 MILLIÓS LABORRAL GYARAPODOTT A NAGY LAJOS GIMNÁZIUM

Uniós támogatásból, mintegy 300 millió forintból hoztak létre a fizika, kémia, biológia és földrajz oktatását segítő labort a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában. Az Öveges program keretében kialakított új laboratóriumot tíz másik oktatási intézmény diákjai is igénybe vehetik.

ELKEZDŐDÖTT A KARÁCSONYFA-VÁSÁRLÁSI LÁZ

Pécsen hivatalosan 45 árusnak adott engedélyt fenyőfák árusítására a BIOKOM, de ennél jóval többen kínálják megvételre portékájukat. Cikkünk körképet készített a vásárlási tudnivalókról.

VÁD ALATT A BARANYAI BŰNBANDA

A Baranya Megyei Főügyészség többek között emberölés, emberölés előkészülete, életveszélyt okozó testi sértés bűntette, fegyveresen elkövetett rablások, vagyon elleni bűncselekmények, lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat egy 6 főből álló baranyai bűnözői csoport ellen.

ÚJ KÖZÖSSÉGI TÉR NYÍLIK A BELVÁROSBAN

Valódi dizájn bolttal és közösségi térrel gazdagodik Pécs. A belvárosi üzlethelyiségben a helyi alkotók, művészek munkáit lehet majd megvásárolni, mindemellett gyerekeknek és felnőtteknek szóló foglalkozásokkal is készülnek.