Ha most ébredt, csak ezt olvassa el!

Sok hír egy rövid cikkben azoknak, akik utálnak olvasni, de kíváncsiak, mi történt pénteken Pécsett.

hirdetés

NYUGODTAN ALUDHAT RÁTGÉBER

Csütörtökön jelentették be, hogy 110 milliárdot zárol a kormány év végéig, ám ez nem jelenti az, hogy a pécsi fejlesztések bajba kerülnének. Csizi Péter pécsi alpolgármester szerint ugyanis a legtöbb fejlesztés uniós forrásból megy, az állami pénzből megvalósuló Rátgéber Akadémia pedig biztosan nem áll le, a PMFC stadionfejlesztése még nem is kezdődött el, ebben az évben nem is került volna rá sor.

EZEK A LEGJOBB KÉPEK A MAGASHÁZRÓL

Jeges-Varga Ferenc7

Imádtuk azokat a Magasházról készült fotókat, amelyeket a Magasház Híradó Facebook oldalunkon meghirdetett fotópályázatra kaptunk. Miután magunk is lezsűriztük, az általunk legjobbnak ítélt alkotásokat kiemeltük – végül úgy döntöttünk, megosztjuk a képek javát olvasóinkkal, hogy bárki maga is szemezgethessen belőlük.

RABOKAT FOGTAK MUNKÁRA

Nem töltik haszontalanul ezután az idejüket a rácsok mögött azok az elítéltek, akik önként vállalták, hogy dolgoznak a pécsi Kálvária-dombon. Egy civil szervezet, a büntetés-végrehajtási intézet és az önkormányzat összefogásával ezentúl lesz gazdája a területnek, amelyet megújítása óta már teleszemeteltek a bulizó fiatalok és a hajléktalanok.

RENDET TENNÉNEK A PARKOLÓKBAN

A város  szabályozná a magánparkolókat, mondván azzal nincs probléma, hogy üres telkeket ilyen célra hasznosítanak, az azonban elvárható, hogy ezt ne a városképet rombolva tegyék – vélekedett Nagy Csaba, Pécs alpolgármestere. Nem az ellehetetlenítés a cél, hanem az, hogy rendezettebb képet mutassanak ezek a helyek.