Ha most ébredt, csak ezt olvassa el

Sok hír egy rövid cikkben azoknak, akik utálnak olvasni, de kíváncsiak, mi történt ma Pécsett.

hirdetés

ELKERÜLŐ: JÓL HALADNAK

Hamarosan már alapozzák az M60-as autópálya folytatásának nyomvonalát. A szakemberek bőven benne vannak az időkeretben, eddig nem szenvedett késedelmet a beruházás. 2018-ig az M6 és az M60 is elérheti a horvát határt.

MŰVÉSZEKKEL TELIK MEG A BELVÁROS – NÉGY HÉTEN ÁT

Hangulatszigeteket alakítanak ki a belvárosban. Csütörtöktől négy héten át utcazenészek, artisták, bohócok lepik el Pécset. Fellép a TükeZoo, a Band Of StreetS és a D.O.G is a programsorozat alatt. Emellett a fesztivál fiatal tehetségeknek is esélyt ad a közönség előtti szereplésre, ugyanis előzetes e-mailes jelentkezéssel bárki ott lehet a Hangulatsziget fellépői közt.

ÖSSZEFOGNAK A PÉCSI GASZTROKULTÚRÁÉRT

Négy pécsi étterem fogott össze helyi vendéglátás megújításáért. Céljuk a gasztroturizmus fellendítése. A Kreatív Pécsi Gasztronómiáért Egyesület abszolút önállóan, alulról szerveződött, egyetértettek abban, hogy a pécsi vendéglátás komoly hiányosságokkal küzd.

BOHÉM PÉCSIVEL INTERJÚZTUNK

A pécsi Valkó Évával beszélgettünk, akinek galériájában nem csak nézelődni lehet, de akár egy kávéra is beülhetünk. Kitartóan dolgozik, munkatársai a barátai, üzlete pedig a passziója.

ISMÉT FORGOTT KAMERÁNK A ROCKMARATONON + DIVAT A FESZTIVÁLON

Ez alkalommal a második nap forgatagába csatlakoztak be kollégáink. Az Abszolút Nő rovatunk gazdái pedig úgy döntöttek, kinéznek a fesztiválra, hogy a sok rocker és punk között megkeressék a szerintük legcsinosabb, legvagányabb sérókat és szereléseket.

ÍME AZ ÚJ PÉCSI KOSÁRKLASSZIS

Remekül szerepelt az U17-es válogatottban, s övé lehet a jövő a női kosárlabdában. Rátgéber akadémiájának nagy reményű tehetsége, a mindössze 16 éves Kiss Virágról már az országos sajtó is dicshimnuszokat zeng.

NÁSZUTAS AJÁNDÉK, BORÍTÉK NÉLKÜL

Abszolút Nő rovatunkban ez alkalommal a szokásos boríték mellé adható, saját kezűleg készíthető ajándékokat válogattunk össze.