Ha most ébredt, csak ezt olvassa el!

Sok hír egy rövid cikkben azoknak, akik utálnak olvasni, de kíváncsiak, mi történt Pécsett.

Tüskésrét új életre kell

Befejeződött a Tüskésrét utolsó zagykazettáinak tájrendezése, ezzel teljessé vált a pécsi erőmű egykori melléktermékeinek lerakására kijelölt, központi fekvésű terület rekultivációja. Az 51 hektáros sík terület a Tüskésrét keleti oldalán, az erőmű közvetlen szomszédságában található, így a terület ipari hasznosításra kiválóan alkalmas. A munkálatokról részletesen IDE kattintva olvashat.

Kéz a kézben a PTE és a Samsung

A hazai felsőoktatási intézmények közül elsőként kötött stratégiai partneri együttműködési megállapodást a Pécsi Tudományegyetem (PTE) a Samsung Electronics Magyar Zrt.-vel. Ez azt jelenti, hogy a vállalat csúcskategóriás szoftvereihez és termékeihez pécsi ötleteket használ majd fel.

“Jövőegyetem” lesz Pécsett

Érdekes színfolttal gazdagodik Pécs városa októbertől. A bőrgyár egykori területén kialakítják az úgynevezett John Henry Newman Központot. A “jövőegyetemnek” nevezett projekt vezetőjét, Kertész-Bakos Ferencet kérdeztük. Interjúnkat ITT olvashatja el.

Csoda ékszerek Pécsről

A mindössze húszéves Posta Veronika nemrég érkezett Pécsre, de máris fejest ugrott a kulturális és művészeti életbe. Nem csoda, hiszen a damilból, műanyagból és fából készült ékszerei imádnivalóan szürreálisak. Egy-egy ilyen darabbal a nyakunkban biztosan kitűnünk a tömegből. A kezdeti siker szó szerint magával sodorta a fiatal művészt, olyannyira, hogy itt is tervezi a jövőjét. Olvasson még többet Veronikáról!

Nagyon fejlődhet a pécsi orvoslás

A bizonyítékokon alapuló orvoslást elősegítő nemzetközi Cochrane-együttműködés a visegrádi országok közül elsőként Magyarországon, Pécsen alakított tagozatot. Így a nemzetközi szakma az eddigieknél gyorsabban figyelhet fel a pécsi orvosi kutatásokra, gyógymódokra, és felfedezésekre. Ezzel együtt a pécsi orvoslás is nagyot léphet előre, mert első kézből értesülnek a helyi orvosok a működő gyógymódokról.

Miért gyilkolt Rozni néni? 

A fehérhegyi víztorony tövében decemberben gyilkoló C. Irén (50) nem tudta megmagyarázni a bíróságon, miért vágta át Rozi néni (75) nyakát egy konyhakéssel. Annyit azonban korábban elmondott, hogy az idős asszony rá akarta venni, hogy hagyja el élettársát és költözzön oda hozzá. Részletek IDE kattintva.

Hirdetés