25 C
Pécs
hétfő, május 20, 2024
KezdőlapAbszolút PécsA magyar kultúra napja: ünnepi koncertet ad az 50 éves Muzsikás együttes...

A magyar kultúra napja: ünnepi koncertet ad az 50 éves Muzsikás együttes Pécsen

Minden érdeklődőt várnak január 22-én!

Január 22-én, a magyar kultúra napján egyúttal a Himnusz 200. évfordulóját ünnepeljük, arra emlékezve, hogy 1823-ban ezen a napon Szatmárcsekén tisztázta le Kölcsey Ferenc a nemzeti imádság kéziratát. A jeles évfordulón szerte a világban – természetesen Pécsen is – megemlékeznek a magyar kulturális értékekről. Izgalmas programokkal, előadásokkal és koncertekkel készülnek a közönség számára.

Az alkalomhoz méltóan városunkba az 50. születésnapját ünneplő Muzsikás együttes érkezik, akik a Kodály Központban adnak hangversenyt január 22-én 19.00-tól. Az est két vendégművésze Kacsó Hanga Borbála népdalénekes és Balogh Kálmán cimbalomművész lesz.

Minden érdeklődőt, zenerajongót várnak.

[su_box title=”Az együttesről” style=”glass” box_color=”#f0cb8b” radius=”2″]Az 1973-ban alakult Muzsikás Magyarországon az egyik legnépszerűbb, külföldön pedig a legismertebb magyar népzenei együttes. Az ország kulturális nagyköveteinek tekinthetők: elsőként sikerült elfogadtatniuk a világban a magyar népzenét mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust. Jelen vannak mind a folk-, népzenei és világzenei fesztiválokon, mind komolyzenei koncerteken. Neves komolyzenei szólistákkal, kamaraegyüttesekkel, kórusokkal és szimfonikus zenekarokkal lépnek fel itthon és külföldön. A nagy hangversenyek mellett rendkívül fontosnak tartják a legkisebbeknek tartott rendszeres gyerektáncházat és az összevont rendhagyó iskolai ének-zeneórákat. Számos díj és kitüntetés birtokosai.[/su_box]

A magyar kultúra napján tartott további pécsi programokról később számolunk be, figyeljétek a PécsMa.hu oldalt!

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő