Felmondtak a Tüke Busz egyik vezetőjének

Információink szerint azonnali hatállyal felmondtak a Tüke Busz Zrt. egyik középvezetőjének, Sovák Attilának. A dolgozónak azért kell mennie a cégtől, mert megrendült a bizalom vele szemben. Ismert, korábban Hofekker Ferencet, a cég szakszervezeti vezetőjét küldték el.

hirdetés

A Tüke Busz Zrt. FEB-tagjával szemben – úgy tudjuk – azért rendült meg a bizalom, mert a társaság álláspontja szerint Árki Sándor vezérigazgatóra olyan kijelentéseket tett, amelyek becsületsértőek voltak, és előfordult, hogy vele szemben támadó, agresszív magatartást tanúsított. A vállalat álláspontja szerint ezen esetek vezettek el a felmondáshoz.

Fotó: Müller Andrea

Sovák Attilával szemben egyébként szeptemberben indult fegyelmi eljárás – a Tüke Busz szerint – súlyos mulasztások miatt. Ennek kapcsán az egyik pécsi baloldali blogon azt nyilatkozta Hofekker Ferenc, a Tüke Busztól később szintén elküldött szakszervezeti vezető, hogy Sovák Attila mellett ő és a többi munkavállaló is kiáll.

Ismert, Hofekker Ferencnek november elején mondtak fel azonnali hatállyal, mert a buszos vállalat szerint lehetetlen helyzetbe hozhatta volna a céget egy olyan döntéssel, ami évente 600 millió forintos többletkiadást jelenthetett volna. Hofekker akkor arról beszélt, hogy “minden jogi eszközt meg fog ragadni, hogy igazát bizonyítsa”.