„A magyarok világosan beszéltek”

Az amerikai képviselőház magyar ügyeket támogató csoportjának (caucus) társelnökei és a szövetségi alsóház más tagjai is gratuláltak hétfőn Orbán Viktor miniszterelnöknek és a Fidesznek a parlamenti választáson elért győzelemhez, adta hírül az Mno.hu.

hirdetés

Andy Harris és Dave Joyce republikánus, valamint Marcy Kaptur demokrata képviselők, a magyar caucus társelnökei a magyarok, ugyanúgy, mint az amerikai alapító atyák, „a nép kormányára, a nép által és a népért választott kormányra” vágytak a kommunista diktatúra évtizedei alatt. Rámutattak, hogy 25 évvel később Magyarország az Európai Unió tagja, erős NATO-szövetséges, és lakosai megtapasztalták a demokratikus önkormányzás felvirágzását, olvasható a cikkben.

Mario Diaz-Balart republikánus és Albio Sires demokrata képviselő közös levélben fejezték ki „mély megelégedésüket”, amiért rendkívüli újraválasztási győzelme alkalmából gratulálhatnak a magyar kormányfőnek. Szavaik szerint „a magyarok világosan beszéltek” azzal, hogy elismerték Orbán Viktor vezető szerepét abban, hogy az ország „a gazdaság virágzásának magasabb szintjeit” érte el, és megszilárdult a demokrácia Magyarországon.