Életveszélyes állapotban volt Uzoma

A nigériai légiós nagyon szerencsés, hogy életben maradt – írja a PMFC.hu.

hirdetés

Eke Uzoma nemrég életveszélyes állapotban feküdt a pécsi kórházban. A védő október 12-én hasi fájdalmakkal került kórházba, ahol rögtön bent is fogták, vakbele ugyanis perforált, ezért rögtön műteni kellett. Ráadásul több másik szerve is veszélybe került, ezért Uzoma napokig az életéért küzdött. Ami azóta történt vele, az egy kisebb csoda.

– Másfél hete engedtek csak ki a kórházból, az orvosok állandóan azt hajtogatták nekem, hogy hihetetlen szerencsés vagyok. Akkor fogalmam sem volt, mi történik velem, csak vittek egyik teremből a másikba. Utólag közölték, 100-ból csak 2 ember él túl egy ilyen károsodást, mert a vakbélperforáció után még tüdőgyulladást is kaptam. Isten velem volt, ezért minden nap hálát adok neki, hogy megmentette az életem – mesélt kalandjáról Uzoma.

Korábban úgy tippelték a PMFC.hunál, hogy csak jövő év elején csatlakozhat a csapat edzéseihez, de ő már november végén pályára akar lépni.

– A legutóbbi tesztemen minden rendben volt, csütörtökön még vár rám egy kivizsgálás, és ha az orvos engedi, én már pénteken tornáznék egy kicsit. Lassanként pedig egyre erőteljesebb mozgásokba kezdenék. Teljesen jól érzem magam, de csak akkor erőltetném meg a testem, ha erre a szakemberek is engedélyt adnak. Tudom, hogy nem vehetem fél vállról ezt a helyzetet, pedig a dokiknak már két hete azt mondtam: engedjenek ki, mert játszani akarok a Fradi ellen. Nagyon rossz érzés volt tehetetlenül feküdni, mert tényleg hozzá akarom tenni a magamét a csapat teljesítményéhez. Most azon dolgozom, hogy minél hamarabb visszatérhessek a többiek közé – mondta Uzoma.