Hibázott a Spar és az Aldi

Egyszerre indult versenyfelügyeleti eljárás a SPAR és az Aldi ellen adta hírül a Pénzcentrum.hu. A vizsgálat megindítása mögött mindkét esetben tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat, a fogyasztók megtévesztése áll.

hirdetés

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt január 30-án versenyfelügyeleti eljárást indított a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ellen. Az élelmiszer-üzletlánc “az 5 000 Ft vásárlás után 500 Ft visszajár” akciója vélhetően valótlanul tüntette fel, hogy minden elköltött ötezer forint után járna az ötszáz forintos kedvezmény. A valóságban minimum tízezer forint összértékű vásárlás volt szükséges az ötszáz forint kedvezmény eléréséhez, olvasható a cikkben.

Szintén a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény megsértése miatt, ugyanazon a napon indította meg az eljárást a GVH az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt.-vel szemben. A német diszkontáruház-lánc tavaly szeptember végén 11 900 forintos akciós áron hirdetett “CANON PIXIMA MG2255” nyomtató sok boltban nem volt elérhető. A GVH szerint az akciós áron hirdetett nyomtatóról az Aldi feltételezhette volna, hogy a terméket nem tudja majd a megfelelő időtartamig és mennyiségben szolgáltatni.