Mesterházy bukhat

Mesterházy Attila vált a fő törésvonallá az MSZP-ben, de még ellenfelei sem sietnének a leváltásával. Megyei szinten van, aki tartaná a jó irányt, az EP-választás eredménye azonban teljesen átírhatja a párton belüli erőviszonyokat – írja az Index.

hirdetés

A portál szerint a kaotikus, elhibázott kampány és a borzalmas választási szereplés után az MSZP-ben fellángolt a sokáig szőnyeg alá söpört vita Mesterházy Attila alkalmasságáról és a folytatásról. A múlt szombati választmányi ülésen sokan, és rég nem látott hevességgel támadták a párt elnökét: Mesterházy Attila tekintélye érzékelhetően meggyengült.

mesterházy (6)

A kritikusok szerint Mesterházy elhasználódott, személye a sikertelenség szimbóluma lett,
a tagság már nem bízik abban, hogy a vezetésével a párt jobb eredményre lehetne képes. A kiábrándultság és a bizalomhiány mutatkozott meg a választmányon is, ahol csak Mesterházy legszűkebb köre, főként Harangozó Tamás és Velez Árpád védte az elnököt.

Alap több forrása is azt mondta, hogy egyelőre nagyon képlékenyek az erőviszonyok, az EP-választás eredménye viszont sorsdöntő lesz a párton belüli helyezkedésekben. Tehát ha az EP-választáson a szocialisták netán csúfosan szerepelnek, akkor Mesterházy ereje jelentősen meggyengülhet.