Ha most ébredt, csak ezt olvassa el!

Sok hír egy rövid cikkben azoknak, akik utálnak olvasni, de kíváncsiak, mi történt csütörtökön Pécsett.

hirdetés

KIADTÁK A RIASZTÁST

bikini

Ebben az évben először ad ki hőségriasztást az ÁNTSZ, s rögtön másod fokú a figyelmeztetés. Az ok: hőgutát fogunk kapni a következő napokban, miután 35 fok is lehet – az éjjeli felfrissülést is felejtsük el, mert nem hűl le a levegő éjszaka sem. Szóval irány a vízpart, persze szigorúan csak 11 óra előtt és 15 óra után legyünk kint a napon és igyunk sok folyadékot.

TURIZMUS: VALAMI BEINDULT

Óvatosan ugyan, de már bizakodóak a pécsi vendéglátásban dolgozók, szállásadók. A Hotel Árkádia tulaja szerint a július igen erős lesz,A pécsi boutique hotelnél, a Sopianaenél, sőt még a Palatinusnál is hasonlóképpen optimisták,   de  a vendéglátósok helyi “főnöke”, Háber Mihály is komoly fellendülésre számít. Az, hogy azért nem rózsás még a helyzet, Pentz Mihály, a Corso Hotel vezetőjének pesszimista nyilatkozata jelzi, aki szerint csak stagnálnak.

VÍZPART HELYETT POLITIZÁLNAK

Nem mentek el nyaralni, vagy talán már vissza is jöttek a pihenésből a helyi politikusok, hiszen szerdán két sajtótájékoztatót is tartottak. Az Összefogás Pécsért Egyesület bemutatta az uránvárosi és nyugati városrészi jelöltjeit, akiket ősszel indítanának a választáson. A jobbikosok pedig ismét elővették a PVSK gazdálkodását, melyet immár vizsgálóbizottsággal vizsgálnának meg. No, és félig-meddig az is kiderül, kit küldene frontvonalba az MSZP polgármesterjelöltként az önkormányzati voksoláson; egy hölgy, Kovács Ágnes lehet az aspiráns.

PIROMÁN JÁRJA PÉCSETT?

Firemen walk past a fire in a forest at Barranco Blanco (White Ravine) in Coin

Aligha egy szellemnek, inkább egy húsvér embernek lehet köze azokhoz a tüzekhez, amelyek rendszeresen fellobban egy pécsi társasházban. Kiderült, az elmúlt két évben már hétszer kellett tüzet oltaniuk a Szántó Tibor utcában a lánglovagoknak, így erős a gyanú, hogy egy piromán járja a környéket.

MINDEN ELCSERÉLHETŐ

…lenne legalábbis, ha mindenki úgy gondolná, inkább valami hasznosra cseréli a nem használt tárgyait, mint kidobja a kukába. Pécsen először próbálkoztak cserebere akcióval Kertvárosban a zöldek, egyelőre nem volt túl nagy tolongás. Pedig még így is, igen kevés tárgy között is találtunk használható cuccot.