9 dolog, amit ne hagyj ki februárban!

Idén szökőév van, szóval egyel több nap áll rendelkezésre jó kis programokat szervezni februárban. Ha nehezen szűröd ki a temérdek esemény közül a legjobbakat, segítünk. Mutatunk 9 dolgot, amit nem szabad kihagynod ebben a hónapban. 

Öltözzön be farsangra az egész család!

Javában dübörög a farsangi időszak, a gyerekek sorra járhatnak beöltözős bulikba. Persze a legnagyobb öröm, ha ilyenkor is együtt van a család. Korábbi cikkünkben összegyűjtöttük a legjobb farsangi programokat a városban, melyeket minden maszkabálkedvelőnek csak ajánlani tudunk.

hirdetés

Nem tudsz táncolni? Itt az ideje megtanulni, hiszen itt a báli szezon!

Bizony, a farsanggal párban jár a báli szezon is. Magyarországi nemzetiségi és latin táncok, esetleg balett?! Bizony, mindez kipróbálható a hónapban Pécsett. Ha az ember legalább egyre elmegy, és elsajátít néhány alaplépést, már nagy eséllyel nem fog komplett hülyét csinálni magából a parketten egy zenés-táncos rendezvény keretében sem. Kezdő és haladó kurzusokat egyaránt találni a Facebookon.

Feszegessétek határaitokat és próbálgassátok tudásotokat a haverokkal

Pécsett iszonyúan népszerűek a rendszeres és alkalmi kocsmakvízek is, ha még nem próbáltuk, most mindenképp érdemes. Rengeteg tematikus kvízestet találni, Dunát lehet rekeszteni például a Harry Potter világát feszegető kérdezz-felelekekből; de akad bőven Star Wars, Gyűrűk Ura, Trónok Harca, Jóbarátok és sok más népszerű film vagy sorozat ihlette kvíz is. Ezek mellett pedig több rendszeres kvízes esemény is van, érdemes figyelni a Facebookot, hogy értesüljünk róluk. Februárban többek között a varázslótanoncról szóló könyv-, és filmsorozat lesz terítéken, de lesz persze Csillagok Háborúja témájú est is.

Idén is vár az országos nagy kedvenc: jön a VIII. Pécsi Csokoládé Karnevál!

Hihetetlenül izgalmas programokkal vár idén is a csokikarnevál: február 8. és 9. között pécsi művészek háromkilós fehércsokoládé-tömbökre alkotnak majd, lesz csokipapír-kiállítás, érdekes előadások és persze rengeteg kóstolási lehetőség, sőt gyerekprogramok is dögivel. Igazi különlegesség, hogy a must és a csokoládé kombinációjával kísérleteznek majd idén a gasztronómia helyi szaktekintélyei, a PTE munkatársai pedig izzítják a 3D-nyomtatójukat, hogy csokival nyomtassanak vele. Még többet ITT írtunk az eseményről.

Pécsett konferenciát szerveznek a Nők és Lányok a Tudományban Világnapon

A Nők a Tudományban Konferenciát február 11-én a Nők és Lányok a Tudományban Világnap alkalmából rendezi a PTE Természettudományi Kara (PTE TTK), társszervező pedig a Nők a Tudományban Egyesület (NATE). Ez egy nemzetközi konferencia, melynek témája: nők, női kutatók a természettudományban. Az eseményre minden – a témában érdeklődést mutató – hölgyet és urat várnak. A részletes programot IDE KATTINTVA láthatjuk.

Nem mindennapi Valentin-nap

Rengeteg romantikus programot szerveznek február 14-én a városban: szinte minden cukrászda és étterem, valamint a szórakozóhelyek és konditermek is ezerrel készülnek a szerelmesek ünnepére. Vagyis előre ledolgozhatjuk közösen a romantikus vacsorát, hát nem csodás? De akadnak misztikus és különc események is, például ITT, sőt jótékonyságra is lehetőség nyílik Valentin-napi véradás keretében. Akik pedig még nem találták meg az Igazit? Nem kell aggódniuk, nekik is szerveztek bőven programokat: például könyvtári vakrandit, igen, tényleg van ilyen!

Persze megelőzve a Valentin-napot, ne felejtsük el a Pécsi Egyházmegye által szervezett Házasság hete programsorozatot se, mely szintén februárban esedékes!

Utaznál valamerre, de azt se tudod, hogy állj neki? Jön a segítség…

Rendkívüli népszerűségnek örvend hazánkban az Utazómajom oldal, melynek kezelői sasként csapnak le a jobbnál jobb utazási ajánlatokra, hogy azokat megosszák követőikkel. Február 22-én a pécsiek személyesen is találkozhatnak „Árpi almajommal”, aki a repjegyek és szállásfoglalások világába kalauzolja el a közönséget.

Imádod a cicákat és érdeklődsz a Maine Coon fajta iránt?

Február 25-én Pécs első és – egyelőre – egyetlen macskás kávézója első születésnapját ünnepli. A népszerű vendéglátóhely ennek kapcsán egy kis traccspartira invitálja a cicarajongókat, ahol többet tudhatnak meg a kávézó állatairól, illetve meghívott vendégként egy Maine Coon tenyésztő is mesél a fajtáról és kezeléséről. Egy kis meglepetéssel is készülnek, így érdemes gyorsan asztalt foglalni, nehogy elfogyjanak a helyek!

Imádsz sütni-főzni, a finom házi sajtnak pedig nem tudsz ellenállni? 

Ez esetben van egy jó hírünk: Lánczos Sándor mesterszakács február 29-i workshopján saját magad sajátíthatod el a sajtkészítés csínját-bínját. Készítsünk sima és kakukkfüves gomolyasajtot a kurzuson, akár ajándékba is adhatjuk ezt a szuper élményt. Hogy pontosan mi fog történni és hogyan regisztrálhatunk az eseményre, az ITT kiderül. Persze nem csak a hónap utolsó napján lesznek események a gasztrostúdióban, érdemes végiggörgetni a kínálatot a közösségi médiában.

hirdetés

Hirdetés